joi, 6 decembrie 2012

Rusia: un jurnalist ucis cu gloanţe în Caucaz

Moscova, 6 dec /Agerpres/ - Un jurnalist al unui canal de televiziune a fost împuşcat mortal miercuri în Kabardino-Balkaria, republică instabilă din Caucazul rus, a anunţat joi Comitetul de anchetă într-un comunicat, citat de AFP.

Kazbek Ghekkiev /28 de ani/, prezentator al jurnalului la o staţie locală a canalului public de televiziune Rossia, a fost ucis miercuri seara la Nalcik, capitala micii republici caucaziene, potrivit comunicatului. Un necunoscut înarmat i-a tras un glonte în cap după care s-a făcut nevăzut, a precizat comitetul.

Rudele jurnalistului au afirmat că asasinul l-a întrebat mai întâi dacă ''el este într-adevăr Kazbek Ghekkiev'' şi a deschis focul după un răspuns pozitiv, a relatat canalul Rossia.

În acest an, persoane necunoscute au difuzat pe Internet o înregistrare video cu ameninţări împotriva mai multor jurnalişti care lucrează chiar pentru jurnalul de actualităţi, cerând demisia lor, a indicat aceeaşi sursă.

AFP precizează că, după primul război din Cecenia /1994-1996/ dintre forţele federale ruse şi separatişti, rebeliunea s-a islamizat treptat şi s-a extins din ce în ce mai mult peste graniţele micii republici, transformându-se la mijlocul anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă în tot Caucazul de Nord.

Atentate, explozii şi atacuri vizând responsabili ai forţelor de ordine sunt aproape cotidiene în republicile din Caucazul de Nord. Mai mulţi jurnalişti au fost ucişi în cursul ultimilor ani în această regiune instabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu