vineri, 27 ianuarie 2012

Unsprezece pelerini iraieni, răpiţi în Siria - oficial


TEHERAN (MEDIAFAX) - Unsprezece pelerini iranieni au fost răpiţi în Siria, a declarat Ramin Mehmanparast, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, care a solicitat Guvernului sirian să intervină pentru a-i elibera, a anunţat joi agenţia Irna, relatează AFP.
"Potrivit informaţiilor primite, 11 pelerini iranieni care se aflau în drum spre Damasc au fost răpiţi de o grupare necunoscută", a declarat Ramin Mehmanparast, care a condamnat această acţiune.
"Cerem Guvernului sirian să utilizeze toate mijloacele (...) în vederea eliberării cetăţenilor iranieni", a adăugat el.
Numeroşi pelerini iranieni merg în Siria în fiecare an.
Şapte ingineri iranieni care lucrau la construirea unei centrale electrice la Jandar au fost răpiţi la sfârşitul lui decembrie în regiunea Homs (centru).
O grupare până atunci necunoscută, "Mişcarea împotriva expansiunii şiite în Siria", a revendicat la începutul lui ianuarie această răpire, explicând că a recurs la ea "cu scopul de a lansa un prim avertisment Iranului şi (mişcării libaneze) Hezbollah împotriva continuării susţinerii regimului sirian în reprimarea revoltei".
Siria, principalul aliat istoric al Iranului în lumea arabă, se confruntă de la jumătatea lui martie cu o revoltă populară reprimată sângeros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu