marți, 10 ianuarie 2012

Pentagonul sugerează o reducere a numărului de militari din Europa


WASHINGTON (MEDIAFAX) - Un oficial din cadrul Pentagonului a sugerat luni că strategia de apărare americană prezentată săptămâna trecută s-ar putea traduce printr-o scădere a numărului militarilor staţionaţi în Europa, relatează AFP.
Oficial nu s-a făcut nimic, orice decizie fiind legată de arbitrajele bugetare, a declarat pentru presa străină Julianne Smith, directoarea pentru politica europeană şi NATO din Departamentul Apărării.
"Există patru brigăzi de luptă staţionate în Europa, dar o parte parte dintre ele se află în altă parte. De aproximativ zece ani, două dintre aceste brigăzi de luptă sunt în Afganistan", a declarat Smith, potrivit căreia "întrebarea este unde se vor întoarce" acestea.
O brigadă de luptă este o unitate a forţelor terestre (US Army) formată din aproximativ 3.500 de militari. Aproximativ 81.000 de militari americani se află în Europa, potrivit datelor Pentagonului din 30 septembrie 2011. Dintre ei, 43.000 aparţin US Army, iar 31.000 Air Force.
În Germania se află cei mai mulţi militari americani (54.000), aceasta fiind urmată de Italia (11.000) şi Marea Britanie (9.000).
Potrivit documentului ce prezintă noua strategie de apărare americană, prezenţa militară în Europa va "evoalua", dar nicio altă precizare nu a fost făcută.
Cel puţin o brigadă de luptă staţionată în Europa va fi retrasă, a declarat un oficial din cadul Apărării, pentru AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu