joi, 5 ianuarie 2012

575 de misiuni într-o lună


În ultima luna anului trecut, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, au executat 575 de misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, a pieţelor şi târgurilor, pe timpul manifestărilor de protest, sportive, religioase şi cultural-artistice la nivelul judeţului.

Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor cărăşeni precum şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii. Pe lângă acestea, au mai fost executate 18 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere şi 2 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii. În urma misiunilor executate, au fost constatate de jandarmi 18 infracţiuni cu 21 de autori reţinuţi iar în cadrul patrulelor mixte au fost constatate 7 infracţiuni cu 8 autori reţinuţi, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, marea majoritate a infracţiunilor fiind constatate „în flagrant”, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciului produs.

Au fost aplicate 136 amenzi contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de 31650 lei, iar 76 persoane au fost avertizate în scris. De asemenea, în această perioadă jandarmii au mai asigurat paza şi protecţia a 22 transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Caraş-Severin, 65 transporturi corespondenţă clasificată, precum şi a 2 transporturi speciale, care au tranzitat judeţul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu