miercuri, 12 decembrie 2012

SUA: Atac armat într-un mall din Oregon, trei morţi

Washington, 12 dec /Agerpres/ - Un bărbat a deschis focul, marţi, într-un mall din statul Oregon, ucigând cel puţin două persoane, rănind grav o tânără şi terorizând cumpărătorii, înainte de a se sinucide, potrivit poliţiei şi mass-media, citate de agenţiile de presă.

Atacatorul a murit după ce s-a împuşcat singur, iar ofiţerii de poliţie care au descins la faţa locului nu au tras niciun foc de armă înăuntrul clădirii, fiind recuperată o singură armă, potrivit şerifului comitatului Clackamas, Craig Thomas.

Conform ziarului local Oregonian, atacatorul ar fi folosit o puşcă semiautomată şi ar fi purtat o vestă antiglonţ, însă poliţia nu a confirmat deocamdată aceste informaţii. Atacul a avut loc în zona cu restaurante a mall-ului, a mai indicat ziarul.

Tânăra rănită a fost transportată cu elicopterul la spital, unde o purtătoare de cuvânt a declarat că aceasta se află în stare gravă.

Poliţia şi echipe SWAT au stabilit un perimetru în jurul locului incidentului şi au evacuat sute de persoane din mall, căutând din magazin în magazin pentru a se asigura că a existat un singur atacator.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de atacuri armate anul acesta, între care cel de la premiera filmului 'The Dark Knight Rises' în Colorado, soldat cu 12 morţi şi 58 de răniţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu