sâmbătă, 8 decembrie 2012

Rusia prelungeşte misiunea navelor sale militare trimise în Mediterana, ca urmare a situaţiei incerte din regiune


Moscova, 7 dec /Agerpres/- Mai multe nave militare ruse din flota Mării Negre, care au fost trimise într-o misiune în zona Mării Mediterane şi ar fi trebuit să revină în câteva zile la baza de la Sevastopol, au primit ordinul de a rămâne în Marea Egee ca urmare a creşterii tensiunii din Orientul Mijlociu, relatează agenţia EFE citând o sursă din Statul Major al armatei ruse.

'Schimbările imprevizibile în situaţia operativă' din regiune au determinat emiterea acestui ordin, care vizează şi distrugătorul 'Moscova', a adăugat sursa. Flotila mai include fregata 'Smetlevîi' echipată cu rachete şi alte ambarcaţiuni ce transportă infanterie marină.

Misiunea acestor nave ar putea consta şi în evacuarea cetăţenilor ruşi în cazul izbucnirii unui conflict între israelieni şi palestinieni.

În luna ianuarie, o altă flotilă militară rusă, condusă de portavionul 'Amiral Kuzneţov', a acostat în portul sirian Tartus, unde Rusia deţine încă din perioada Războiului Rece o bază navală, şi a desfăşurat ulterior manevre în Marea Mediterană. Presa oficială de la Damasc a prezentat această acţiune a marinei militare ruse drept o dovadă clară de sprijin pentru regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu