miercuri, 12 decembrie 2012

Atentat antiisraelian Buenos Aires: Preşedintele Ecuadorului refuză să prezinte scuzele cerute de Centrul Wiesenthal

Quito, 12 dec /Agerpres/- Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a refuzat să dea curs solicitării Centrului Simon Wiesenthal, de a prezenta scuze pentru declaraţiile pe care le-a făcut în legătură cu atentatul anti-israelian produs în anul 1994 în capitala Argentinei, Buenos Aires, transmite agenţia EFE citând o declaraţie de marţi a purtătorului de cuvânt al preşedinţiei de la Quito.

'Nu există nici un motiv pentru a prezenta scuze, cu atât mai mult cu cât acestea ar veni în urma unor 'cereri' pe care preşedintele Correa nu le poate accepta decât dacă ar fi formulate de propriul său popor', a afirmat oficialul citat. Acesta a adăugat că preşedintele 'a condamnat fără ezitare atentatul', iar spusele sale 'au fost interpretate în mod grosier şi cu rea intenţie din cauza intereselor politicienilor şi ale presei internaţionale'.

La 4 decembrie, Rafael Correa a declarat la postul argentinian de televiziune C5N că atentatul de la Buenos Aires asupra sediului asociaţiei evreieşti AMIA în anul 1994, soldat cu 85 de morţi şi imputat Iranului, este 'foarte dureros pentru istoria argentiniană', dar, a adăugat el, 'trebuie să vedem şi câţi au murit în urma bombardamentelor NATO din Libia'. Totodată, liderul ecuadorian a afirmat că Iranul este 'una dintre puţinele democraţii formale' din Orientul Mijlociu, apreciind criticile adresate acestei ţări ca fiind un semn de'duplicitate' şi un rezultat al 'intereselor şi viziunilor unor state hegemonice'.

În replică, Centrul Somon Wiesenthal a cerut guvernului argentinian să ceară preşedintelui ecuadorian să prezinte scuze pentru aceste declaraţii, pe care le-a calificat drept un 'dispreţ faţă de victimele terorismului sponsorizat de Iran'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu