duminică, 13 ianuarie 2013

Stare de urgenţă sanitară la New York, din cauza gripei


 
NEW YORK (MEDIAFAX) - Guvernatorul statului New York a decretat stare de urgenţă sanitară sâmbătă din cauza unei epidemii de gripă care a afectat peste 19.000 de persoane în stat şi a autorizat farmaciştii să vaccineze inclusiv bebeluşii şi copiii, relatează AFP.
Această iniţiativă a guvernatorului Andrew Cuomo are loc în timp ce o epidemie s-a răspândit în toată ţară şi ar putea dura mai multe săptămâni.
Cel puţin 28.747 de cazuri de gripă au fost înregistrate în Statele Unite în această iarnă, iar 20 de copii au murit din cauza acestei boli, potrivit Centrului federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC). Cu toate acestea, cifrele sunt mult mai ridicate, deoarece mulţi bolnavi nu merg la medic.
În speranţa limitării extinderii unui virus potenţial mortal, guvernatorul Cuomo a apreciat că este foarte important să se suspende, în următoarele 30 de zile, reglementarea care autorizează farmaciştii newyorkezi să vaccineze împotriva gripei doar pacienţii cu vârste de peste 18 ani.
"Ne confruntăm cu cea mai gravă epidemie de gripă din 2009, cel puţin, iar virusul este activ în tot statul New York, cu cazuri înregistrate în 57 de comitate şi cinci cartiere din oraşul New York", a declarat Cuomo într-un comunicat explicând de ce a decretat stare de urgenţă în stat.
El le cere, de asemenea, locuitorilor care nu s-au vaccinat să facă acest lucru "imediat", insistând asupra faptului că "încă nu este prea târziu". El le-a cerut persoanelor care intră periodic în contact cu copiii mici să se vaccineze deoarece riscurile sunt mai mari pentru copiii mai mici de doi ani. Persoanele cu vârste peste 50 de ani, femeile însărcinate şi pacienţii slăbiţi de boli cronice sau cu deficit imunitar sunt, de asemenea, în pericol.
În statul New York, cazurile de contaminare cu gripă au crescut de la 4.404 în iarna 2011-2012 la 19.128 de cazuri în această iarnă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu