luni, 28 ianuarie 2013

Pentagonul va multiplica de cinci ori efectivele din domeniul securităţii cibernetice - presă

WASHINGTON (MEDIAFAX) - Departamentul american al Apărării va multiplica de cinci ori numărul de angajaţi însărcinaţi cu asigurarea securităţii cibernetice, scrie Washington Post în ediţia online de duminică seara, relatează AFP.
Potrivit ziarului, care citează oficiali americani sub protecţia anonimatului, efectivele "Comandamentului Cibernetic" din cadrul Departamentului Apărării vor creşte de la aproximativ 900 la aproximativ 4.900 de militari şi civili în decurs de câţiva ani.
Această decizie a fost adoptată la sfârşitul lui 2012 de către oficiali de rang înalt din cadrul Pentagonului, din cauza creşterii nivelului ameninţărilor la adresa spaţiului cibernetic, precizează publicaţia.
În noiembrie, secretarul Apărării Leon Panetta aprecia că este necesară o consolidare a securităţii cibernetice a Statelor Unite, atât din punct de vedere financiar, cât şi uman.
"Avem oameni competenţi care se ocupă de acest domeniu, dar, foarte sincer, dacă vrem să fim în vârful schimbărilor în curs, este necesar să investim mai mult în acest domeniu", a declarat Panetta, într-un discurs susţinut la Washington.
Pericolul reprezentat de această ameninţare a fost ilustrat printr-o serie recentă de atacuri informatice cu un virus care a suprimat, vara trecută, date aflate pe un număr de peste 30.000 de calculatoare aparţinând unei companii petroliere saudite de stat, scrie cotidianul american.
Proiectul de extindere a Comandamentului Cibernetic vizează protecţia sistemelor informatice care protejează reţele sau centrale electrice, dar şi securizarea reţelelor Departamentului american al Apărării, scrie Washington Post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu