marți, 29 ianuarie 2013

Cel puţin şase morţi în Somalia, într-un atentat comis în apropierea biroului premierului

MOGADISCIO (MEDIAFAX) - Cel puţin şase persoane, inclusiv militari, au fost ucişi marţi într-un atentat comis la Mogadiscio, în faţa Biroului premierului somalez Abdi Farah Shirdon Said, care a scăpat nevătămat din atac, au declarat oficiali somalezi şi un martor pentru AFP.
Premierul "se afla la birou în momentul atacului, dar nu a fost rănit. Atacul a fost comis în exteriorul clădirii", a declarat un oficial din cadrul Biroului, sub protecţia anonimatului.
"Atacatorul sinucigaş era aşezat lângă un perete al incintei şi s-a detonat în mijlocul unui grup de membri ai forţelor de securitate", a declarat Abdukadir Ali, un oficial militar somalez, care se afla în apropiere de locul unde a fost comis atentatul. "Am văzut cadavrele a şase persoane, iar altele au fost rănite", a adăugat el.
"Am văzut mai mulţi militari morţi şi alţii răniţi, care au fost transportaţi de urgenţă la spital", a declarat alt martor, Mohamed Husein.
De aproximativ un an şi jumătate, la Mogadiscio s-a instalat un calm relativ.
După ce insurgenţii islamişti shebab au fost respinşi, în august 2011, de un embrion al armatei somaleze şi Forţa Uniunii Africane (AMISOM), care o susţine, confruntările armate urbane au încetat.
Însă operaţiuni de tip gherilă, atentate cu maşină-capcană şi atacuri sinucigaşe continuă să afecteze capitala somaleză, considerată una dintre cele mai periculoase din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu