joi, 24 ianuarie 2013

Cod Galben de ninsori abundente şi viscol începând de joi, ora 18.00

Bucureşti, 24 ian /Agerpres/ - Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o avertizare Cod Galben de vânt puternic, ninsori şi viscol, începând de joi, de la ora 18.00.
Aceasta este valabilă în intervalul 24 ianuarie, ora 18.00, - 25 ianuarie, ora 8.00, pentru municipiul Bucureşti şi 22 de judeţe: Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa.
Astfel, începând din seara zilei de joi, în sudul şi sud-estul ţării vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local peste 25 l/mp, predominant sub formă de ploaie în jumătatea de sud a Munteniei şi în Dobrogea, mixte în primele ore şi apoi ninsoare în sudul Banatului, Oltenia şi nordul Munteniei. Pe arii restrânse se va semnala polei.
În toate aceste regiuni, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 - 60 de km/h.
În judeţele din jumătatea de sud a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi a Munţilor Bucegi va ninge, vântul va depăşi la rafală 70 km/h şi va fi viscol cu precădere în a doua parte a nopţii de joi spre vineri.
În judeţul Caraş-Severin vântul se va intensifica treptat începând de joi dimineaţă, iar vitezele la rafală vor depăşi 70 km/h.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu