miercuri, 30 ianuarie 2013

Pakistanul acuză India c-ar fi decapitat 12 soldaţi începând din 1998

Islamabad, 30 ian /Agerpres/ - Pakistanul a acuzat India c-ar fi decapitat începând din 1998 un număr de 12 soldaţi în timpul confruntărilor frontaliere dintre cele două ţări şi a depus o plângere pe lângă o organizaţie de supraveghere a Naţiunilor Unite, a informat miercuri un cotidian indian, relatează AFP.

Aceste acuzaţii figurează într-o serie de documente confidenţiale prezentate Grupului ONU de observatori militari din India şi Pakistan (Unmogip), potrivit ziarului The Hindu.

La începutul acestei luni, schimburi de focuri între armata indiană şi cea pakistaneză de-a lungul frontierei de facto din Kashmir, cunoscută sub numele de Linia de control (LoC), au sporit tensiunile între cele două puteri nucleare rivale.

India acuză Pakistanul c-ar fi ucis doi dintre soldaţii săi, dintre care unul a fost decapitat, în timp ce Islamabadul acuză New Delhi c-ar fi ucis trei dintre soldaţii săi. Cele două armate au încheiat un acord de încetare a focului pe 16 ianuarie.

În plângerea sa pe lângă Unmogip, Pakistanul a acuzat India c-ar fi decapitat 12 soldaţi şi ar fi ucis 29 de civili începând din 1998, menţionează The Hindu.

Potrivit unui oficial al armatei pakistaneze, citat de ziar sub rezerva anonimatului, Pakistanul a condamnat fiecare dintre aceste incidente 'pe cale militară şi pe lângă Unmogip'.

Această organizaţie a ONU a fost desfăşurată pentru prima dată în ianuarie 1949, pentru a monitoriza în Kashmir încetarea focului între India şi Pakistan. Ea nu întreprinde cu toate acestea anchete penale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu