joi, 31 ianuarie 2013

Grupul de media american Time Inc. va concedia aproximativ 500 de angajaţi


NEW YORK (MEDIAFAX) - Grupul de media american Time Inc., care deţine revistele Time, Sports Illustrated şi People, va concedia aproximativ 500 de angajaţi, încercând prin acest proces de disponibilizare să facă economii de circa 100 de milioane de dolari, informează Huffington Post.
Time Inc., cea mai mare companie din lume care editează reviste, a început miercuri un program de disponibilizări pe scară largă, potrivit Huffington Post, care citează The Wall Street Journal.
Potrivit surselor citate, în jur de 500 din cei 8.000 de angajaţi ai grupului Time Inc. vor fi concediaţi. Aceasta înseamnă o reducere cu aproximativ 6% a personalului companiei.
Prin această strategie de reducere a personalului său, Time Inc. încearcă să facă economii de circa 100 de milioane de dolari, în condiţiile în care veniturile din publicitate şi abonamente ale companiei au scăzut. Noul CEO al Time Inc., Laura Lang, este cea însărcinată cu redresarea companiei.
"În condiţiile în care industria media este supusă unor schimbări semnificative şi permanente, trebuie să continuăm procesul de transformare a companiei noastre într-un mai flexibilă, abilă şi dezvoltată pe mai multe platforme", a declarat Laura Lang.
Pe de altă parte, nu doar Time Inc. se află în situaţia de a se lupta cu scăderea veniturilor. Revista Newsweek a fost la rândul său nevoită să renunţe la apariţia pe print, în timp ce publicaţiile de la nivel mondial, inclusiv The New York Times, şi-au redus personalul.
Grupul media Time Inc. face parte din compania Time Warner. Time Inc. publică în prezent circa 130 de publicaţii, dintre care cea mai importantă este revista Time. Printre celelalte publicaţii ale grupului se numără Sports Illustrated şi People.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu