marți, 15 ianuarie 2013

SANCŢIUNI PENTRU VITEZĂ ŞI ALCOOL

În perioada 11-13.01.2013, în cadrul acţiunilor desfăşurate pe raza întregului judeţ, poliţiştii rutieri au aplicat 240 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat normele rutiere.
Poliţiştii au acţionat cu aparatele de supraveghere video şi au sancţionat 127 de conducători auto pentru că nu au respectat viteza legală de deplasare. Alţi patru şoferi au fost depistaţi la volanul vehiculelor deşi au consumat băuturi alcoolice.
Pentru nerespectarea altor norme, respectiv nepurtarea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, oprire neregulamentară etc., au fost amendaţi 109 şoferi.
Şase permise de circulaţie au fost reţinute în cadrul acţiunilor, toate fiind pentru conducerea de autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pe lângă contravenţii, oamenii legii au constatat 6 infracţiuni, din care două pentru conducerea de autovehicule de către persoane având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 Acţiunile pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate în ultima perioadă de poliţişti se pare că i-a determinat pe conducătorii auto să fie mai prudenţi şi mai responsabili în trafic, astfel că din data de 7 ianuarie pe raza judeţului nu s-a mai produs niciun accident rutier în urma căruia să rezulte persoane rănite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu