vineri, 7 decembrie 2012

Talibanii pakistanezi recrutează 'ziarişti' pe Facebook


Islamabad, 7 dec /Agerpres/ - Talibanii pakistanezi, care comit majoritatea atacurilor vizând forţele de ordine, minoritatea şiită şi de-acum celebra militantă pentru pace Malala, au creat o pagină pe Facebook pentru recrutarea de ziarişti şi fotoreporteri pentru noua lor revistă, au confirmat vineri surse islamiste din Pakistan, citate de AFP.

După toate probabilităţile, pagina Umar Media TTP, care se bucură de o relativă popularitate pe reţeaua de socializare, a fost creată în luna septembrie şi numără un mic număr de mesaje în limba engleză.

'Umar Media este mândră să posteze oferte de locuri de muncă pentru ediţia sa video, traduceri, pentru schimburi, transmitere şi recepţionare de fişiere', se afirmă în primul comentariu postat de administratorii reţelei la sfârşitul lunii octombrie. Acesta le cere internauţilor să distribuie respectivul mesaj deoarece pagina Facebook 'ar putea fi ştearsă'.

Un purtător de cuvânt al Tehreek-e-Taliban Pakistan /TTP/, mişcarea talibanilor din Pakistan, a confirmat telefonic pentru AFP că organizaţia sa a utilizat 'temporar' respectivul web pentru efectuarea de angajări, înaintea lansării propriei pagini de internet.

Potrivit site-ului specializat în supravegherea grupărilor islamiste, Site Intelligence, talibanii pakistanezi utilizează Facebook drept 'centru de recrutare'.

'Prin intermediul filialei oficiale, Umar Media, TTP a utilizat Facebook pentru a recruta colaboratori necesari operaţiunilor media şi viitoarei publicaţii 'Ayah-e-Khilafat /Semnul califatului/'', notează Site Intelligence, cu sediul în Statele Unite ale Americii.

Noua publicaţie va fi o 'revistă trimestrială oficială' a TTP, precizează mişcarea talibană pakistaneză pe Facebook, invitându-i pe autori să prezinte articole 'cu teme la alegere' privind războiul sfânt musulman, istorice sau despre situaţia musulmanilor în lume. Numeroase grupări musulmane dispun de reviste online.

TTP a revendicat recent atentate sângeroase vizând forţele de securitate, minoritatea şiită şi tentative de asasinare a unui renumit mediator de televiziune, Hamid Mir, precum şi a tinerei militante pentru drepturile fetelor la educaţie, Malala Yousafzai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu