duminică, 16 decembrie 2012

Siria: Raid aerian asupra unei tabere de refugiaţi palestinieni - cel puţin opt morţi


Damasc, 16 dec /Agerpres/ - Cel puţin opt persoane au fost ucise duminică într-un bombardament al aviaţiei siriene asupra taberei de refugiaţi palestinieni Yarmouk, situată la sud de Damasc, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), citat de France Presse.

Potrivit OSDH, bilanţul ar putea creşte ca urmare a numărului mare de răniţi aflaţi în stare gravă.

Agenţia de presă Reuters relatează că în timpul raidului au fost ucise cel puţin 25 de persoane care se adăposteau într-o moschee într-o zonă unde rebelii sirieni încearcă să avanseze către centrul Damascului. În urmă cu 12 zile, în aceeaşi zonă au izbucnit confruntări violente între refugiaţi palestinieni loiali liderului sirian Bashar al-Assad şi rebelii sirieni.

OSDH mai afirmă că trupele guvernamentale au lansat recent o ofensivă pentru a neutraliza insurgenţii aflaţi pe o rază de opt kilometri în jurul capitalei, tancurile au reluat bombardamentele asupra localităţii Daraya, iar în nordul ţării au izbucnit din nou confruntările dintre armată şi rebeli pentru controlul unei importante şcoli de infanterie din zonă.

Potrivit OSDH, violenţele de sâmbătă s-au soldat cu peste 100 de morţi, dintre care 40 numai în luptele din apropierea acestei şcoli militare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu