marți, 4 decembrie 2012

Siria: Folosirea de arme chimice ar antrena o reacţie internaţională 'imediată' (NATO)

Bruxelles, 4 dec /Agerpres/ - Folosirea de arme chimice de către Siria ar antrena o 'reacţie imediată' a comunităţii internaţionale, a declarat marţi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, relatează AFP şi Reuters.

'O eventuală folosire de arme chimice ar fi total inacceptabilă pentru comunitatea internaţională. Mă aştept la o reacţie imediată a comunităţii internaţionale dacă cineva ar recurge la aceste arme teribile', a declarat Rasmussen, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de afaceri externe din ţările membre NATO la Bruxelles.

Pe de altă parte, Rasmussen a mai precizat că este de aşteptat ca miniştrii de externe ai statelor membre NATO să aprobe marţi solicitarea Turciei de instalare a unor rachete Patriot pentru a se apăra de un potenţial atac din partea statului vecin Siria.

'Sunt încrezător că ne vom demonstra determinarea de a descuraja orice ameninţare şi de a ne apăra aliatul', a spus Rasmussen, potrivit agenţiei chineze Xinhua.

El a reiterat ideea că orice desfăşurare de rachete Patriot în Turcia se va face doar în scop defensiv şi că nu va sprijini în niciun fel o zonă de interdicţie aeriană sau vreo operaţiune ofensivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu