vineri, 14 decembrie 2012

R.Moldova a semnat Acordul de participare la misiunile UE de gestionare a crizelor

Chişinău, 14 dec - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Republica Moldova a semnat joi, la Bruxelles, Acordul-cadru de participare a Republicii Moldova la misiunile UE de gestionare a crizelor. Documentul a fost semnat de premierul moldovean, Vlad Filat, şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton.

În urma semnării acestui acord, Republica Moldova contribui la asigurarea securităţii regionale şi internaţionale şi va participa la politica externă şi de securitate a Uniunii Europene, a declarat vineri, la Chişinău, Vlad Filat în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, el a anunţat că a prezentat joi şi primul raport de implementare a celei de-a doua faze a planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, iar prima misiune de evaluare va veni la Chişinău în luna februarie. Vlad Filat a declarat că Republica Moldova are drept scop îndeplinirea tuturor condiţiilor pentru liberalizarea vizelor până la summitul Parteneriatului Estic care se va desfăşura în luna noiembrie a anului viitor, după care vor urma procedurile interne din cadrul comunităţii europene.

De asemenea, Chişinăul speră că în cadrul summitului va fi semnat şi Acordul de asociere, pe care îl negociază din ianuarie 2010, precum şi Acordul de comerţ liber, ca parte a Acordului de asociere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu