vineri, 14 decembrie 2012

Pompierii au dat jos ţurţurii formaţi la blocurile cu zece etaje


Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" al judeţului Caraş-Severin au fost solicitaţi, joi, pentru degajarea unor ţurţuri formaţi la blocurile cu zece etaje, din municipiul Reşiţa, care puneau în pericol trecătorii.
Acţiunea s-a desfăşurat pe Bulevardul Republicii din Reşiţa, unde pompierii au încercat să coboare ţurţurii, urcaţi pe o autoscară, cu ajutorul unui sac improvizat, astfel încît, să nu pună în pericol nici populaţia, nici autovehiculele parcate în imediata apropiere a blocurilor, a declarat locţiitorul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, Ionel Tilca.
Trecătorii, în schimb, s-au arătat mulţumiţi de faptul că pompierii au dat jos ţurţurii, ei conştientizînd pericolul pe care căderea acestora l-ar putea provoca. Conform normelor în vigoare, toţi proprietarii de imobile din municipiul Reşiţa trebuie să întreţină spaţiul aflat în jurul clădirilor. Acest fapt implică degajarea trotuarelor prin înlăturarea zăpezii şi a gheţii, dar şi îndepărtarea ţurţurilor.

În ceea ce priveşte blocurile, obligaţia revine asociaţiilor de proprietari. Pentru uşurarea procesului, municipalitatea recomandă ca proprietarii de la ultimul etaj să permită eliminarea ţurţurilor, respectînd normele privind protecţia muncii. În cazul în care nu au posibilitatea de a-i da jos, aceştia sînt obligaţi prin lege să anunţe în cel mai scurt timp echipajele de intervenţie ale pompierilor, ceea ce, personal, nu consider normal! Cel mult, în acţiunea de îndepărtare a ţurţurilor ar trebui angrenate formaţiunile de pompieri civili de la nivelul primăriilor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu