duminică, 9 decembrie 2012

MAE: Ambasada României la Damasc şi-a restrâns activitatea şi a redus personalul

Bucureşti, 9 dec /Agerpres/ - Deteriorarea semnificativă a securităţii, inclusiv în zone centrale din capitala siriană, a condus la necesitatea restrângerii activităţii Ambasadei României la Damasc şi la reducerea personalului diplomatic, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis duminică AGERPRES.
MAE analizează în permanenţă situaţia de securitate din Republica Arabă Siriană, inclusiv din perspectiva evaluării riscurilor menţinerii Ambasadei României la Damasc funcţionale, la o capacitate care să-i permită să continue să acorde sprijin specific cetăţenilor români aflaţi încă pe teritoriul acestui stat.
Potrivit sursei citate, începând cu data de 7 decembrie, din raţiuni de securitate, MAE a redus la minimum personalul diplomatic din cadrul Ambasadei României la Damasc. 'Cea mai mare parte a personalului, inclusiv ambasadorul, a fost relocat la Beirut, în Republica Libaneză, de unde va continua monitorizarea situaţiei din Siria şi, în caz de necesitate, acordarea sprijinului consular necesar', se arată în comunicat.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul către cetăţenii români să părăsească cât mai curând posibil teritoriul sirian prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale. MAE reaminteşte că în cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică +40.21.319.21.37 la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna la orice oră, pentru asistenţă şi informaţii consulare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu