sâmbătă, 1 decembrie 2012

George Maior: SRI schimbă anual 15.000 de informaţii cu alte state

Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, a declarat vineri că SRI colaborează cu aproape 90 de servicii de informaţii din întreaga lume, fiind schimbate peste 15.000 de informaţii anual.
Declaraţia a fost făcută în cadrul unei festivităţi, în cadrul căreia Revista 'Balcanii şi Europa' a acordat premii unor ambasadori şi diplomaţi, printre care şi George Maior, care a primit premiul 'Vocaţia pentru Siguranţă şi Cooperare Internaţională în domeniul Securităţii'.
'Aş vrea să îmi exprim satisfacţia pentru obţinerea acestui premiu. Nu mă refer la persoana mea, ci mă refer la cei cărora le dedic acest premiu şi anume tinerilor ofiţeri de informaţii din SRI care acţionează, muncesc, gândesc, analizează zi de zi o masă semnificativă de informaţie, pentru a transmite această informaţie beneficiarilor noştri principali din stat în vederea asigurării securităţii naţionale a României. Este o muncă pe care ei o desfăşoară în anonimat, nu au nevoie de recunoaştere publică', a declarat George Maior.
Cu această ocazie, George Maior a spus că SRI are relaţii cu aproape 90 de servicii de informaţii din întreaga lume, cu care schimbă informaţii 'într-un ritm extraordinar din punct de vedere al cantităţii, al vitezei de transmitere şi al relevanţei lor'.
'Peste 15.000 de informaţii sunt schimbate anual cu alte state şi acest lucru spune foarte mult despre dinamica nouă a serviciilor de informaţii în epoca globalizării, când ele sunt nevoite să coopereze, pentru că este vorba de riscuri care afectează toate statele, riscuri transnaţionale, probleme transnaţionale şi globale şi numai aşa putem să asigurăm un adevărat context de securitate şi de stabilitate', a adăugat George Maior.
Şeful SRI a mai spus că alături de Serviciul de Informaţii Externe SRI cooperează cu toate serviciile din zona balcanică şi este iniţiatorul unui context de organizare multilaterală a acestei cooperări care a asigurat în timp, 'după marile probleme din anii '90', un context de securitate mai bună în această zonă atât de complicată a Europei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu