vineri, 14 decembrie 2012

Dan Marius Ivănescu şi Dănuţ Florin Mîndriloiu reţinuţi pentru 24 de ore

La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Timişoara – S.C..C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin, cu sprijinul D.O.S.- I.G.P.R. şi I.P.J. Caraş-Severin au organizat o acţiune de prindere în fragrant a membrilor unei grupări specializată în infracţiuni cu violenţă.  

Astfel, suspecţii au fost prinşi imediat după ce au primit o sumă de bani de la un om de afaceri ca urmare a şantajului exercitat asupra sa.

Totodată, în cauză au fost efectuate patru percheziţii la locuinţele tot atâtor suspecţi din Caraş-Severin, aceştia fiind conduşi la sediul D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Caraş-Severin.

În cadrul actelor de şantaj,  în scopul ameninţării şi intimidării unui om de afaceri din Reşiţa, în noaptea de 4 spre 5 decembrie a.c., membrii grupării au executat două focuri de armă în portiera stângă faţă a autoturismului ce aparţinea acestuia după care au lăsat pistolul pe capota autoturismului.

În baza probelor obţinute până în prezent în cauză, la data de 13 decembrie, D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial  Caraş-Severin a emis ordonanţe de reţinere faţă de M.D., I.D. şi H.A. pentru 24 ore, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional, şantaj şi distrugere.

Activităţile în cauză au început în luna aprilie a.c., când s-au demarat investigaţii faţă de şapte persoane suspectate de implicarea în mai multe acte de violenţă: incendieri, distrugeri, şantaje desfăşurate pe raza municipiului Reşiţa.

Pe parcursul investigaţiilor, la data de 23 mai a.c. a fost stopată o tentativă de asasinat asupra lui R.L., fiind depistaţi doi bărbaţi asupra cărora au fost găsite două pistoale unul de calibru 9 mm şi 12 cartuşe aferente şi unul de calibru 7,62, cu 8 cartuşe aferente, 2 perechi de mănuşi, 2 perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal şi 2 pet-uri cu miros de carburant.

La data de 29 mai a.c., poliţiştii B.C.C.O. Timişoara – S.C.C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraş-Severin au organizat o acţiune pentru destructurarea grupării conduse de M. D. şi B. B.. Întrucât primul nu a participat direct la niciun act infracţional, organizând totul prin intermediul celui de-al doilea, neluând contact direct cu membrii palierului de execuţie, au fost trimişi în judecată doar alţi patru membri ai grupării, procesul fiind pe rol.

După circa trei luni, M.D. şi-a reluat activităţile infracţionale, acţionând în principal pe raza municipiului Reşiţa, unde este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de  ameninţări şi acte de violenţă, intimidări şi şantaje asupra unor oameni de afaceri locali. În aceste activităţi era sprijinit atât de membri mai vechi ai grupării, cât şi de unii noi.

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu