vineri, 26 octombrie 2012

SRI LOVEŞTE ÎN FEDERAŢIA RUSĂ

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală efectuează cercetări faţă un grup infracţional, constituit din persoane având cetăţenie rusă şi română.

      După cum se arată într-un comunicat remis azi de către DIICOT, în fapt, s-a reţinut că factori de decizie din cadrul S.C. IPROMIN S.A. Bucureşti au divulgat către persoane din mediul de afaceri din Federaţia Rusă, informaţii şi documente clasificate, referitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare din zona Moldova Nouă. Mai exact, este vorba de zăcământul de banatite şi zăcământul „Suvorov”.

      Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează verificări privind autenticitatea documentaţiei, caracterul clasificat al informaţiilor şi documentelor, impactul negativ asupra securităţii naţionale, precum şi efectele produse asupra economiei naţionale şi mediului concurenţial, urmând ca, raportat la probatoriul administrat, să fie dispuse măsurile legale în cauză.

      În comunicat se face precizarea că, la data de 19 octombrie, învinuitul O.M., de 42 de ani, cetăţean rus, a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României, având asupra sa documente şi hărţi geologice, emise de autorităţi ale statului roman, conţinând informaţii şi date clasificate privitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare aferente exploatărilor Moldova Nouă şi Suvorov.

      Suportul informativ a fost asigurat de către SRI, iar cercetările continuă în vederea documentarii întregii activităţi infracţionale, se mai specifică în comunicatul de presă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu