luni, 29 octombrie 2012

20 de obiecte explozive lichidate оn Zona de Securitate

CHIŞINĂU, 29 Octombrie, 2012 –  Geniştii Armatei Naţionale au dezamorsat circa 20 de obiecte explozive depistate оn Zona de Securitate.
Potrivit locotenent-colonelului Mihail Semionov, şeful secţiei geniu a Armatei Naţionale, a comunicat că muniţiile au fost descoperite de către un localnic оn gospodăria sa din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, оn timpul forării unei fîntоni.
Operaţiunea de neutralizare a obiectelor a fost îndeplinită de geniştii din componenţa Batalionului „Codru”, dislocat în localitatea Negreşti. Superiorul grupului, căptianul Gheorghe Racu, a relatat că arsenalul de muniții, care era din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, era оn stare avansată de corozie şi prezenta un pericol sporit pentru oameni.
„Echipa de deminare a identificat la faţa locului 20 de mine de la aruncătorul de mine, calibrul 45 mm. Deoarece transportarea obiectelor explozive era periculoasă, din considerente de securitate, arsenalul de muniţii a fost detonat într-o carieră de nisip de la marginea satului”, a accentuat căpitan Racu.
La operaţiunea de lichidare a obiectelor explozibile au fost prezenţi observatorii militari din Forţele Mixte de Menţinere a Păcii din Zona de Securitate.
Semionov a menționat că în Armata Naţională sînt create şase grupe de deminare, iar de la începutul acestui an, geniştii militari au efectuat 216 de ieşiri la deminare şi au lichidat 2081 obiecte explozive оn diferite localităţi ale republicii.


Pentru informaţii contactaţi:
Căpitan Ala Diaconu,
Tel: +373 22 252412, +373 079115326Abonaţi-vă la noutăţile Ministerului Apărării pe www.army.md
Vizitaţi-ne pe YouTube, Facebook, Flickr şi Twitter
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmyNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu