marți, 23 octombrie 2012

Activităţi desfăşurate pe linie de silvicultură organizate la nivelul judeţului Caraş-Severin în primele 9 luni 2012

În perioada de referinţă poliţiştii au acţionat în cadrul planului de acţiune comun intitulat „Scutul Pădurii 2012”.
Au fost executate un număr de 696 de acţiuni în baza planurilor proprii  din care 474 au fost organizate pe linia transportului de material lemnos.
Diferenţa de acţiuni au vizat respectarea prevederilor legale în fondul forestier, pe linia provenienţei prelucrării depozitării şi valorificării materialului lemnos şi alte aspecte punctuale pe linie de silvicultură.
 Cu această ocazie au fost verificate 229 obiectieve precum exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite de material lemnos, târguri pieţe oboare etc.
În cadrul acestor acţiuni s-a acţionat în cooperare cu alte structuri cu atribuţii în domeniul silvic, respectiv Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcţia Silvică, Garda Naţională de Mediu, structuri silvice private, precum şi cu alte structuri respectiv Garda Financiară.
In această perioadă au fost instrumentate 102 dosare penale în care au fost constatate 107 infracţiuni la regimul silvic.
De asemenea au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale în valoare de 135.580 lei şi a fost confiscat atât materialul lemnos provenit din activităţile ilicite cât şi utilajele folosite la săvârşirea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu