luni, 31 ianuarie 2011

Explozie la Oţelu Roşu

O persoană a decedat, iar alte cinci au fost rănite în urma exploziei înregistrată astăzi la un service-auto din oraşul Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin. Cauza producerii deflagraţiei nu au fost încă stabilită (ora 13.00).
Victimele au fost preluate de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin şi transportate la spital (2 – Oţelu Roşu, 1-Caransebeş şi 1-Timişoara).
La faţa locului au fost deplasate două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Caransebeş pregătite să intervină la incendii şi descarcerare.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost anunţat, prin numărul unic de urgenţă u privire la producere exploziei, la ora 11.15. Au mai fost prezente echipe de intervenţie ale EON şi Enel, cât şi un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oţelu Roşu. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Clădirea atelierului auto a fost distrusă în proporţie de 90%.


Notă

Serviciul Judeţean de Ambulantă a raportat patru răniţi, cei care au fost preluaţi şi transportaţi cu ambulanţele serviciului. Menţionăm că un rănit s-a prezentat singur la spital.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

joi, 27 ianuarie 2011

BULETIN DE PRESĂ

 DEPISTAT CU PERMISUL SUSPENDAT
În data de 26.01.2011, în jurul orelor 19.30, lucrătorii Postului de Poliţie Constantin Daicoviciu, în timp ce executau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe raza comunei, au oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul a fost condus de T.VASILE de 51 ani, din judeţul Timiş.
Fiindu-i solicitat permisul de conducere, acesta a declarat că nu îl are asupra sa deoarece i-a fost reţinut în urmă cu aproximativ doi ani, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

 FĂRĂ PERMIS DAR CU ALCOOL LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM
În data de 27.01.2011, în jurul orelor 03.30, poliţiştii rutieri au oprit pentru control pe strada Furnalelor din Reşiţa un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de S.MARIUS, de 30 ani din Reşiţa, fără a poseda permis de conducere, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

miercuri, 26 ianuarie 2011

BULETIN DE PRESĂ






A FOST LOVIT ŞI AMENINŢAT
În data de 25.01.2011, în jurul orelor 14.00, T.VICTOR a depus o plângere la Poliţia Municipiului Caransebeş, cu privire la faptul că, în jurul orelor 13.30, în timp ce se afla în faţa unei societăţi comerciale din municipiu, în urma unor discuţii contradictorii cu B.OVIDIU, a fost lovit şi ameninţat de către acesta.
În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi ameninţare.

A FOST ACCIDENTAT MORTAL ÎN TIMP CE SE DEPLASA PE DN 6
În data de 25.01.2011, în jurul orelor 20.30, Poliţia Municipiului Caransebeş a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier pe DN6 soldat cu o victimă.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că în timp ce B.GABRIEL, de 60 ani, se deplasa pe partea carosabilă, în afara localităţii Bucoşniţa, din direcţia Orşova spre Caransebeş, a fost accidentat de un autoturism condus de L.IOAN, de 33 ani.
În urma accidentului a rezultat decesul pietonului, cadavrul fiind transportat la Morga Spitalului Caransebeş în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor morţii.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

marți, 25 ianuarie 2011

Incendii periculoase, în Caraş-Severin

O gospodărie din Caraşova risca să ardă în totalitate azi noapte. Incendiul a izbucnit în jurul orei 21.30 şi se manifesta la acoperişul unuia dintre corpurile de clădire al casei. Au fost afectate două camere, o bucătărie, un hol, cât şi atelierul de tâmplărie al proprietarului, existând riscul major ca focul să se extindă.
Pentru localizarea focului, până la sosirea pompierilor militari, s-au mobilizat peste 20 de săteni care au intervenit cu găleţi cu apă şi au ajutat la salvarea unor bunuri din casă.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a intervenit prin Detaşamentul de Pompieri Reşiţa care a trimis, la Caraşova, 13 pompieri cu trei autospeciale de intervenţie la incendii.
Cauza probabilă de producere a incendiului o constituie un coş de fum neprotejat termic. Valoarea bunurilor protejate se ridică la 650 de mii de lei. Nu au fost înregistrate victime.


Un alt incendiu, înregistrat în cursul zilei de ieri, s-a manifestat în localitatea Bozovici. Aici, pompierii militari au acţionat, cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit tot la o casă particulară. Prin intervenţia acestora, focul a fost lichidat înainte să se extindă la restul casei.
Potrivit observaţiilor, făcute de către pompieri, focul a pornit de la un fotoliu amplasat prea aproape de o sobă de încălzit din teracotă. Au ars bunurile aflate în cameră, însă nu a fost rănit nimeni.
Valoarea pagubelor este de două mii de lei.



INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

BULETIN DE PRESĂ

URMĂRIT GENERAL IDENTIFICAT PE RAZA MUNICIPIULUI REŞIŢA
În data de 24.01.2011, pe baza informaţiilor deţinute de lucrători din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Reşiţa s-a reuşit identificarea unui urmărit general pe raza municipiului.
Pe numele lui B.VASILE, în vârstă de 34 ani, judecătoria Reşiţa a emis în data de 16.02.2010 un Mandat de Executare a Pedepsiei Închisorii pentru o perioadă de 2 ani.
În data de 10.02.2008, în timp ce bărbatul conducea un autoturism pe raza municipiului Reşiţa, la intersecţia dintre bulevardul Republicii şi strada progresului a intrat în coliziune cu un tramvai.
În urma verificărilor efectuate de către poliţişti s-a constatat că B.VASILE nu poseda permis de conducere, dar a refuzat şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

A ACCIDENTAT UN PIETON
În data de 24.01.2011, în jurul orelor 18.00, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată telefonic, despre producerea unui accident rutier pe bulevardul Republicii în urma căruia a rezultat rănirea unei persoane.
Cu ocazia cercetărilor la faţa locului s-a stabilit că în timp ce S.PETRU de 24 ani, conducea un autoturism din direcţia Centrul Civic spre Triaj, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă şi a accidentat-o pe T.CLAUDIA de 36 ani, din Reşiţa, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului, fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Reşiţa unde a rămas sub supraveghere medicală.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

luni, 24 ianuarie 2011

BULETIN INFORMATIV

În intervalul 21-23 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să intervină în mai multe situaţii, după cum urmează:

Vineri, 21.01.2011
Pompierii militari din Reşiţa au intervenit pentru spălarea carosabilului, urmare a unui accident rutier produs pe DN 58. Un autocamion era răsturnat pe carosabil, iar din rezervorul acestuia se scurgea combustibil. Nu a fost nevoie de descarcerare.

Sâmbătă, 22.01.2011
Reşiţa - Asistenţă persoană în vârstă blocată într-un apartament situat la etajul al III-lea al unui bloc de locuinţe din Reşiţa;
Liubcova, comuna Berzasca – Incendiu la anexa unei case particulare izbucnit din cauza unei sobe fără acumulare de căldură. Până la sosirea pompierilor militari, incendiul a fost localizat de către membrii Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comună.

Duminică, 23.01.2011
Mehadica – Accident cu un tractor răsturnat. Tânărul care îl conducea a rămas blocat, iar în sprijin, la faţa locului, s-au deplasat săteni, cât şi un echipaj de la Detaşamentul Caransebeş;
Bocşa – Incendiu la o casă particulară izbucnit din cauza unui coş de fum. Pompierii militari din Reşiţa au fost întorşi din drum, dat fiind faptul că situaţia era controlată, fără probleme, de către SVSU Bocşa. Au fost salvate şase persoane (patru adulţi şi doi copii);
Cuptoare, comuna Cornea – Incendiu casă particulară cu risc de extindere la alte case. Cauza probabilă de aprindere o constituie tot un coş de fum. Nu au fost victime. Valoarea bunurilor salvate se ridică la 350 de mii de lei. Pentru lichidarea acestui incendiu au acţionat, în cooperare, forţe din cadrul Detaşamentul Caransebeş, cât şi ale SVSU Băile Herculane.
Reşiţa – Urmare a unui accident rutier o conductă de gaz a fost fisurată, iar pompierii militari au asigurat zona pentru a lichida un eventual incendiu.

Alte situaţii:
Având în vedere situaţia meteorologică, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe localităţi au rămas, pentru intervale relativ scurte de timp, nealimentate cu energie electrică.
Au fost înregistrate unele probleme pe căile de comunicaţii feroviare. Astfel, sâmbătă 22.01.2011, trenul Intercity 591 Bucureşti-Timişoara a fost blocat pentru aproximativ o oră din cauza faptului că pe tronsonul Mehadia-Iablaniţa au fost semnalate căderi de pietre ce blocau linia ferată. Duminică, 23.01.2011, trei trenuri au fost oprite în mod controlat în staţii din cauza unor crengi căzute pe linia de înaltă tensiune. A fost vorba despre două trenuri care circulau din direcţia Caransebeş-Orşova, respectiv Orşova-Caransebeş şi trenul Rapid Caransebeş-Bucureşti.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

duminică, 23 ianuarie 2011

BULETIN DE PRESĂ

 EVENIMENTE RUTIERE
 În data de 21.01.2011, în jurul orei 01.00, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Bocşa au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Republicii, un conducător auto a pierdut controlul autovehiculului şi a intrat în coliziune cu un arbore.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că D.IOAN, de 26 ani, în timp ce conducea un autoturism, a derapat şi a intrat în coliziune cu un arbore ornamental situat în afara părţii carosabile.
Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit că D.IOAN nu posedă permis de conducere, iar la testarea cu aparatul alcooltest a acestuia a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,62 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “ conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge”.

 În data de 21.01.2011, în jurul orelor 07.30 poliţiştii rutieri l-au depistat pe V.GHEORGHE de 52 ani, din judeţul Argeş în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Caransebeşului din municipiul Reşiţa, fără a poseda permis de conducere.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “ conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere ”.

 În data de 21.01.2011, în jurul orelor 18.30, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier pe DN 58 B.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că în timp ce S.ILIE de 36 ani, din Reşiţa, conducea un autoturism din direcţia Reşiţa spre Bocşa, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de B.ADRIANA, de 19 ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pasagerului M.DANIEL de 21 ani, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale şi ulterior la Timişoara şi rănirea uşoară a conducătoarei auto B.ADRIANA şi a pasagerei B.ALEXANDRA de 25 ani, ambele fiind transportate la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 În data de 21.01.2011, în jurul orelor 18.00, în timp ce Z.ALEXANDRU, de 25 ani, din Hunedoara, conducea un autoturism, pe DN 58 B, din direcţia Bocşa spre Reşiţa, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum într-o curbă la dreapta, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă şi zăpadă, a derapat, a intrat pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă de B.FLORIN, de 49 ani, din judeţul Timiş.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a pasagerului D.FLORIN de 24 ani, ambii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În prezent se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 În data de 21.01.2011, în jurul orelor 18.45, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier pe DN 58 B.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că în timp ce S.VASILE de 52 ani, din Reşiţa, conducea un autoturism pe strada Grădişte din cartierul Cîlnic, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă şi zăpadă, a derapat şi a intrat în coliziune cu poarta unui imobil.
În urma accidentului conducătorul auto a fost rănit grav şi a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Reşiţa, unde în urma investigaţiilor a rămas internat.
Pasagerul D.CONSTANTIN, de 40 ani, a fost rănit uşor, fără a fi necesară internarea acestuia.
În prezent se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 În data de 22.01.2011, în jurul orelor 23.30, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş - Biroul Rutier au oprit pentru control, pe raza localităţii Sacu, un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de R.ION, de 38 ani, din Lugoj, care a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere.
Fiind verificat de către poliţişti, bărbatul figura cu permisul anulat din data de 06.08.2009, pentru ucidere din culpă în urma unui accident de circulaţie.
În cauză s-a întocmit un dosar cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căruia i-a fost anulat permisul de conducere.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

vineri, 21 ianuarie 2011

MESAJ PRIVIND FENOMENE METEOROLOGICE PERICULOASE FĂRĂ COD

Sursa: ANM BUCUREŞTI
Ziua/Luna/Anul: 21.01.2011
Fenomene vizate: ninsoare, intensificari ale vantului
Intervalul: 21.01.2011 ora 18 - 23.01.2011 ora 23
Zona afectată: conform textului



INFORMARE METEOROLOGICĂ
In intervalul mentionat va ninge in toata tara, mai abundent in jumatatea sudica. In zona litoralului, iar la inceputul intervalului si in Baragan si in Dobrogea continentala, precipitatiile vor fi predominant sub forma de ploaie, izolat insemnate cantitativ.
In noaptea de sambata spre duminica si pe parcursul zilei de duminica, in est si sud-est vantul va avea intensificari, viscolind temporar zapada.


Nota: Atenţionarile şi avertizările meteorologice se actualizează în funcţie de durata şi gravitatea fenomenelor prognozate.
Detaliere SRPV Timişoara:
In judeţele arondate CMR Banat-Crişana (Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin) va ninge pe arii extinse, cantităţi mai însemnate urmând să se acumuleze mai ales în zonele de munte şi în sudul Banatului.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

PRO LEX se alǎtură poliţiştilor pensionari protestatari

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” consideră cǎ măsura de recalculare a pensiilor speciale ale poliţiştilor este nedreaptă, întrucât, legea specială a avut la bază condiţii de muncă deosebite, care au avut ca efect uzura fizică şi psihică a poliţiştilor, context în care speranţa de viaţă a poliţistului român este de doar 62,5 ani.

Luni, 24 ianuarie, o delegaţie a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vamesilor „Pro Lex” se va alǎtura poliţiştilor pensionari protestatari, la marşul şi mitingul de protest organizate de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere. Manifestările vor începe la ora 10.00 cu un marş din Piaţa Revoluţiei şi se vor finaliza cu mitinguri de protest ce vor avea loc în faţa Ministerului Administraţiei și Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Ministerului Apărării Naţionale.


Contact:
Alexandrescu Gheorghe consilier 0761.788.790

PIRATERIA DIN TAXIMETRIE

Ca urmare a unui număr însemnat de sesizări referitoare la calitatea serviciilor oferite de taximetrişti, cât şi pentru a combate activităţile ilicite în acest domeniu, Serviciul Rutier împreuna cu alte instituţii abilitate ale statului(OPC, A.R.R.,RAR) a organizat o serie de acţiuni de verificare a legalităţii transportului in regim de taxi.
    Scopul urmărit a fost acela de a identifica şi sancţiona pe aceia care nu posedă documente legale de practicare a taximetriei pe raza judeţului Caraş-Severin persoane care, prin activităţile ilicite desfăşurate pot afecta bugetul local şi siguranţa clienţilor.
Principalele zone de risc în ceea ce priveşte pirateria din taximetrie, au fost identificate ca fiind : zona complexelor comerciale, pieţele agroalimentare, gări si autogări.
    In urma controalelor efectuate au fost constatate următoarele activităţi ilegale desfăşurate de taximetrişti :
- alterarea indicaţiilor aparatului de taxat prin modificarea artizanala, in scopul majorării frauduloase a preţului cursei, în detrimentul clientului, modificare realizata prin amplasarea unui montaj electronic pe aparatul de taxat ( aşa zisă „maimuţa” ) prin intermediul căruia se trimit impulsuri electronice false către aparat. (oficial, aparatele de taxat sunt calibrate la omologare să indice un anume tarif, exprimat în lei/km. şi avizate metrologic parcurs
- utilizarea de aparate de taxat neomologate şi nefiscalizate, în scopul evaziunii fiscale.   
- refuzul taximetriştilor de a utiliza aparatul de taxat pe timpul cursei, în scopul însuşirii sumei datorate şi evitarea obligaţiilor fiscale.
- negocierea directă cu clientul a preţului cursei, înainte de efectuarea acesteia.
- neeliberarea bonului clientului la terminarea cursei, în scopul de a se evita obţinerea unei dovezi ce ar putea fi folosită la o eventuală reclamaţie faţă de calitatea serviciilor de transport.
Pentru a evita situaţii neplăcute, recomandăm tuturor celor care vor să beneficieze de transportul in regim taxi, sa apeleze pentru efectuarea unei comenzi la un dispecerat taxi, să se informeze atent asupra tarifelor afişate, să solicite neapărat bonul fiscal la finalul cursei, întrucât este documentul în baza căruia se pot depune eventualele reclamaţii referitoare la calitatea serviciului sau comportamentul şoferului.
De asemenea este recomandat sa fie evitate autovehiculele neinscripţionate, fara cupola „taxi” sau cele ce prezintă defecţiuni vizibile (caroserie avariată, anvelope uzate, faruri nefuncţionale,etc.).
INTOCMIT
Inspector de politie
Radu Ştefan

ULCIORUL NU MERGE DE MULTE ORI LA APĂ

În perioada 22.12.2010 - 16.01.2011, K.RUDOLF, în vârstă de 24 ani a pătruns în cinci imobile, situate pe raza comunei Văliug, de unde a sustras mai multe bunuri, respectiv: scule mecanice, produse cosmetice, o combină muzicală cu boxe detaşabile, articole de vestimentaţie, două truse de scule mecanice, băuturi alcoolice şi produse alimentare.
În data de 16.01.2011, tânărul a fost surprins de poliţişti în timp ce încerca să pătrundă într-un alt imobil pentru a sustrage bunuri.
Prejudiciul în valoare de aproximativ 4000 lei, a fost recuperat parţial.
Suspectul, cunoscut cu antecedente penale pentru furt calificat, a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar în urma prezentării Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în data de 18.01.2011, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
În prezent se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Recomandări

Având în vedere că foarte multe persoane locuiesc în case cu curte şi gospodărie, iar infractorii în activitatea lor urmăresc să sustragă o diversitate de bunuri, se impune luarea unor masuri de protecţie care să-i apere de infractori.
Pentru infractori, o casă cu gospodărie este mai tentantă datorită suprafeţei mai mari pe care aceasta este dispusă, precum şi datorită distanţei dintre clădiri. Ceea ce este avantajos pentru cei care locuiesc la case, în apărarea lor împotriva hoţilor, sunt relaţiile comunitare existente între vecini.
Deoarece cele mai multe furturi din locuinţe sunt comise când proprietarii nu se afla la domiciliu, va recomandăm câteva măsuri care să duca la prevenirea furturilor din gospodăria dumneavoastră:
·         evitaţi, pe cât posibil, când plecaţi de acasă pentru mai multe zile să lăsaţi casa goala, apelaţi la un vecin să aibă grijă de locuinţa dvs. când lipsiţi mai mult, promiţând ca îl veţi răsplăti cu acelaşi serviciu când este el plecat de acasă;
·         nu lăsaţi cheile de la uşa sub preş, în cuiul de la poartă sau în alte locuri dosnice, deoarece ele pot fi găsite cu uşurinţă de către infractori;
·         daca aţi pierdut cheile de la poartă sau de la uşa de acces în locuinţă, luaţi urgent masuri de înlocuire a acestora;
·         nu lăsaţi în curte scări sau alte unelte, în acest fel îl împiedicaţi pe infractor să escaladeze sau să distrugă sistemele de închidere;
·         asiguraţi uşile sau porţile de la grajduri sau suri, care se afla situate spre grădini;
·         nu angajaţi ca zilieri sau îngrijitori persoane necunoscute, decât după anunţarea acestora la poliţie, în vederea verificării identităţii lor;
·         prezenta unui câine în gospodărie este de un real folos;
- în cazul observării unei persoane străine care transportă obiecte electronice, de îmbrăcăminte, etc. sesizaţi-va, alarmând vecinii, poliţia sau chiar trecătorii.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

joi, 20 ianuarie 2011

PUNCTUL AMENDĂ

Prima lună a anului 2011 a adus cu ea creşterea valorii unui punct - amendă, de la 60 la 67 de lei, adică o majorare cu 12%.
Începând cu 1 ianuarie, cuantumul amenzilor creşte odată cu salariul minim pe economie. Astfel, acestea se ridică la maximum 1.340 de lei pentru persoane fizice şi la cel mult 6.700 de lei pentru persoane juridice, faţă de maximum 1.200 de lei pentru persoane fizice şi 6.000 de lei pentru firme sau instituţii ale statului, cât a fost până la sfârşitul anului 2010.
Practic, un punct - amenda reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie. Şoferii prinşi la volan fără centura de siguranţă riscă, pe lângă cele două puncte de penalizare, amenzi cuprinse între 134 şi 201 lei, faţă de maximum 180 de lei cât plăteau până acum. Sancţiuni similare vor primi şi conducătorii auto care vorbesc la telefonul mobil.
În plus, şoferii care depăşesc cu 30 km/h viteza maximă admisă sau opresc fără motiv pe banda de urgenţă a autostrăzilor vor risca amenzi cuprinse între 268 şi 335 de lei, adică 4 sau 5 puncte - amendă.
Amenzile cresc şi mai mult pentru conducătorii auto care nu opresc la „Stop” sau pentru cei care depăşesc cu 40 km/h viteza maximă admisă. Aceştia vor fi sancţionaţi cu 6 sau 8 puncte - amendă, adică vor scoate din buzunar de la 402 la 536 de lei, faţă de maximum 480 de lei cât se plătea până la 1 ianuarie 2011. Şoferii care insultă participanţii la trafic, cei care transportă copii sub 12 ani pe locurile din faţă ale maşinilor, blochează intersecţiile sau depăşesc cu 50 km/h viteza maximă admisă riscă amenzi usturătoare, de la 9 la 20 de puncte - amendă, adică vor plăti între 603 şi 1.340 de lei.
Ultima categorie de contravenţii este valabilă doar în cazul firmelor sau al instituţiilor statului şi se aplică atunci când reprezentanţii acestora refuză să comunice poliţiştilor numele angajaţilor care au încălcat normele Codului Rutier, în timp ce se aflau la volanul maşinilor de serviciu. Aceste sancţiuni merg de la 21 până la 100 de puncte - amendă, adică de la 1.407 la 6.700 de lei.

INTOCMIT
Inspector de politie
RADU STEFAN

Poliţişti rutieri în acţiune

În data de 18.01.2011, în scopul prevenirii accidentelor cu victime, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa – Biroul Rutier, au executat acţiuni pe linia depistării şi sancţionării încălcărilor prevederilor legale, în special pe linia nerespectării regimului legal de viteză, sancţionarea faptelor de neacordare a priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea prin locuri special amenajate, dar şi pentru sancţionarea altor nerespectări ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice .
În cadrul acţiunii au fost controlate 270 de autovehicule şi aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la aproximativ 8 800 lei.
Din totalul de sancţiuni contravenţionale, 57 au fost aplicate conducătorilor auto şi cinci altor participanţi la trafic, printre care trei pietoni.
Din totalul de sancţiuni contravenţionale, 15 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru oprirea neregulamentară şi 31 pentru alte abateri.
Nepurtarea centurii de siguranţă a făcut şi ea „victime” în rândul şoferilor, astfel 11 dintre aceştia au fost nevoiţi să prezinte documentele pentru a li se întocmi procese-verbale pentru nerespectarea acestei norme legale.
De asemenea poliţiştii au lăsat 10 conducători auto fără permisele de conducere şi altor patru le-au fost reţinute şi certificatele de înmatriculare. Din totalul permiselor reţinute, 9 au fost pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Unui alt şofer, care nu a respectat normele referitoare la depăşire, i-a fost reţinut permisul.
Impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte respectarea vitezei legale de deplasare, reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză dar şi acordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii reprezintă obiective ce vor fi urmărite şi în perioadă următoare de către oamenii legii.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Evaluarea activităţii I.P.J. Caraş-Severin pe anul 2010

În data de 19.01.2011, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii inspectoratului pe anul 2010.

 
La şedinţă au participat Octavian Ţunea - prefectul judeţului Caraş-Severin, Costinel Ristache - şeful A.T.O.P., cms. şef Alexandru Tanco – Adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române, şefii altor instituţii din judeţ aparţinând Ministerului Administraţiei şi internelor, conducerea inspectoratului, şefii poliţiilor municipale şi orăşeneşti, şefii serviciilor şi birourilor din cadrul I.P.J., precum şi ofiţeri şi agenţii de poliţie.

Chiar daca anul 2010 a fost un an dificil, poliţiştii au demonstrat profesionalism şi eficacitate „în lupta” cu infracţionalitatea, aspect relevat în bilanţul anului trecut.

Domnul comisar şef Alexandru Tanco a făcut câteva precizări în legătură cu aspectele pozitive ale activităţii: „Din start vreau să precizez faptul că vă încadraţi în cadrul judeţelor bine gestionate şi de aici concluzia, din statistică de data aceasta, este vorba de volumul criminalităţii, la total sesizate sunteţi în scădere.
Aş vrea să continui cu câteva aspecte pozitive în activitatea dumneavoastră. În primul rând cooperarea foarte bună cu procurorii şi rezultatele se văd pe partea de finalitate judiciară în primul rând şi pe partea de operativitate.”
Faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean este primul din ţară la constatarea infracţionalităţii economico-financiară, iar la majoritatea tipurilor de infracţionalitate s-au înregistrat scăderi, a fost de asemenea apreciat de comisarul şef Alexandru Tanco, declarând că „Scăderea infracţionalităţii stradale cu 30% este de asemenea impresionant, scăderea furturilor din locuinţă cu 18%, scăderea numărului accidentelor grave cu 7%, scăderea furturilor din auto cu 41%, lucru de altfel nemaiîntâlnit la alte judeţe. N-am făcut precizarea cu privire la infracţionalitatea economico-financiară, la nivelul de constatare sunteţi pe primul loc pe ţară şi vă felicit.”
Şi anul acesta poliţiştii promit că vor interveni cu promptitudine la rezolvarea problemelor tuturor cetăţenilor şi vor manifesta acelaşi profesionalism în activitatea de zi cu zi, prezentând şi câteva dintre cele mai importante priorităţi ale inspectoratului de poliţie.
PRIORITĂŢI

Creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţeanului prin:
§ Adaptarea permanentă a dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică la situaţia operativă existentă la nivelul fiecărei localităţi, vizând preponderent zonele cu potenţial criminogen ridicat, astfel încât să fie diminuat numărul faptelor care pun în pericol siguranţa persoanelor în spaţiul public,
§ Acoperirea judicioasă, cu un dispozitiv rutier flexibil (folosind şi efectivele de ordine publică), a arterelor din interiorul localităţilor urbane şi a drumurilor naţionale, în intervalele orare şi în zilele cu risc rutier crescut, şi în funcţie de specificul traficului, realizarea de amenajări rutiere în zonele cu risc crescut de accidente,
§ Adâncirea şi diversificare cooperării cu instituţiile M.A.I. cu atribuţii în aplicarea legii, poliţiile comunitare şi autorităţile administraţiei publice locale, societatea civilă şi instituţii de învăţământ,
§ Creşterea capacităţii operative şi instituţionale în prevenirea şi combaterea violenţei precum şi cu privire la protecţia patrimoniului,
Continuarea acţiunilor pentru asigurarea unui mediu de afaceri curat, în special prin combaterea evaziunii fiscale în domeniile prioritare prevăzute în Hotărârea CSAT nr 69/2010,
Optimizarea şi eficientizarea folosirii resurselor existente, a suportului tehnico-operativ şi financiar,
Îmbunătăţirea sistemului de relaţionare cu societatea civilă şi asigurarea transparenţei acţiunilor.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

marți, 18 ianuarie 2011

INCIDENT ARMAT LA REŞIŢA

Un tînăr, de aproximativ 25 de ani, a scos o armă într-o casă de schimb valutar din centrul municipiului Reşiţa, după ce casiera a refuzat să-i schimbe o bancnotă defectă. Nici o persoană nu a fost rănită, iar bărbatul nu a luat nici un ban, a declarat purtătorul de cuvînt al IPJ Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru.

Bărbatul a mers la casa de schimb valutar pentru a schimba o bancnotă de 20 de euro, însă casiera a refuzat să facă acest lucru pentru că aceasta era defectă şi l-a trimis la o bancă, a declarat purtătorul de cuvînt al Poliţiei, Ancuţa Cărbunaru. În acel moment, tînărul a scos un pistol şi a a lovit cu patul acestuia geamul de protecţie, iar cu piciorul, uşa casieriei. Nici o persoană nu a fost rănită, a precizat Cărbunaru. Bărbatul nu a ameninţat pe nimeni, nu a spus nimic şi nu a furat niciun ban. Poliţia îl caută pe agresor. Firma care asigură paza casei de schimb valutar a sosit la faţa locului în două minute, însă individul reuşise să se facă nevăzut. Criminaliştii şi conducerea poliţiei municipiului şi judeţului au mai găsit, chiar lîngă uşa de la intrare, un glonţ nefolosit. Camerele de supraveghere montate şi la imobilele învecinate, probele prelevate de la faţa locului şi declaraţiile martorilor îi vor ajuta pe poliţişti să-l identifice pe pistolar.

Este al doilea incident în două zile, după ce aseară, persoane necunoscute au furat 3000 de lei din casa de marcat a unei farmacii dintr-un cartier reşiţean.

BULETIN DE PRESĂ

FURT DINTR-O FARMACIE
În data de 17.01.2011, în jurul orelor 18.00, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras dintr-o farmacie situată în zona Luncă o sumă de bani.
În urma cercetării la faţa locului s-a stabilit că într-un moment de neatenţie al farmacistei, persoane necunoscute au sustras aproximativ 3000 de lei din încasări.
În prezent se efectuează cercetări in vederea identificării suspecţilor, întocmindu-se acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

FĂRĂ DREPT DE A CONDUCE
În urma unor activităţi de supraveghere şi îndrumare a traficului rutier desfăşurate de lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş, pe strada Grădinilor, a fost oprit pentru control un autoturism.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de V.BOGDAN, de 20 ani, însă avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii in fracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.


PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

luni, 17 ianuarie 2011

BULETIN INFORMATIV

Jocul şi focul nu trebuie să se întâlnească!
Sâmbătă, 15 ianuarie a.c., în jurul orei 13.40, a fost solicitat sprijinul pompierilor militari pentru limitarea unui incendiu izbucnit la o claie de fân, în cartierul reşiţean Câlnic. Potrivit cercetărilor, efectuate la faţa locului, cauza probabilă de producere o constituie jocul copiilor cu focul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar focul nu s-a extins la celelalte clăi de fân sau la casa proprietarului.
Intervenţia a fost asigurată de către Detaşamentul de Pompieri Reşiţa. Valoarea pagubelor este de două mii de lei.

Coş de fum deteriorat
Tot sâmbătă, la Reşiţa, pompierii militari au acţionat, în cartierul Cuptoare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case particulare. S-a reuşit localizarea incendiului, însă focul a distrus planşeul casei pe o suprafaţă de 6 mp, ţigla de pe o suprafaţă de 3 mp şi a afectat o parte din structura din lemn a acoperişului din imediata apropiere a focarului.

Victimă a focului aprins în sobă
Ieri 16 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat, la Reşiţa, să acorde sprijin într-o acţiune de degajare a unei persoane intoxicată cu monoxid de carbon.
Pompierii militari au ajutat la transportarea victimei, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din locuinţă până la ambulanţă. Tânărul nu a mai putut fi salvat în ciuda eforturilor depuse de personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.



INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

BULETIN DE PRESĂ

A FOST GĂSIT DECEDAT
În data de 16.01.2011, în jurul orelor 17.30 Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă cu privire la faptul că un bărbat este decedat într-un imobil de pe strada Piaţa Republicii.
În urma cercetării la faţa locului a fost găsit decedat în locuinţa sa M.MIHAI, de 26 ani, fără a exista suspiciuni de omor.
Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Reşiţa, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

A INTRAT CU MAŞINA ÎN ŞANŢ
La data de 16.01.2011, în jurul orelor 18.00, Poliţia Oraşului Bocşa a fost sesizată prin apelul un ic de urgenţă 112, despre producerea unui accident rutier pe DN 58 B, între localităţile Gherteniş şi Măureni.
Cu ocazia cercetării a faţa locului s-a constatat că în timp ce C.CRISTIAN de 27 ani, din Timişoara, conducea un autoturism din direcţia Reşiţa spre Timişoara, a depăşit două utilaje ce efectuat lucrări de defrişare a vegetaţiei, semnalizate corespunzător, a pierdut controlul autovehiculului şi a intrat în şanţ.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului T.DANIEL, de 30 ani, care a fost transportat la Spitalul din Reşiţa unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fără a fii necesară internarea acestuia.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Viteza în atenţia poliţiştilor rutieri

În perioada 14-16.01.2011, toate drumurile naţionale de pe raza judeţului Caraş-Severin au fost supravegheate de poliţiştii rutieri care au organizat acţiuni cu aparatele radar, acţiuni ce au vizat combaterea încălcării normelor rutiere ce reglementează viteza de deplasare a autovehiculelor, încălcării normelor referitoare la depăşire dar şi conducerea sub in fluenţa băuturilor alcoolice, drogurilor, a altor substanţe sau medic amente cu efecte similare.
Cei aproximativ 35 de poliţiştii prezenţi zilnic pe drumurile naţionale 6, 68, 57, 57B, 58 şi 58B, au acţionat cu 13 aparate radar şi au aplicat un număr de 646 sancţiuni contravenţionale din care 416 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Din numărul total al conducătorilor auto opriţi în trafic, 23 au rămas fără permisul de conducere, 17 dintre aceştia pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar alţi 6 pentru încălcarea normelor referitoare la depăşire.
Pe lângă contravenţii poliţiştii au constatat şi opt infracţiuni pentru încălcarea normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice.
Scopul acestor acţiuni îl reprezentă impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte respectarea vitezei legale de deplasare, iar reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză reprezintă obiectivul principal al poliţiştilor angrenaţi în acţiuni.
Exemplu:
Poliţiştii rutieri au oprit pe DN 6, la intrare în localitatea Mehadia, pentru control un autoturism, întrucât conducătorul auto nu utiliza luminile de drum sau de întâlnire.
M.CLAUDIU de 26 ani, din Craiova, a declarat că nu are documentele asupra sa. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere, moment în care acesta s-a urcat în autoturism şi a părăsit locul unde a fost oprit pentru control.
După ce a parcurs aproximativ trei kilometri conducătorul auto a părăsit autoturismul şi a luat-o la fugă pe linia de cale ferată.
Poliţiştii au reuşit imobilizarea sa şi l-au condus la sediul poliţiei.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.


PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Statistica incendiilor


Potrivit unei analize statistice întocmită la nivelul Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin, în anul 2010, în judeţul nostru, au avut loc 232 de incendii. În această categorie nu intră arderile necontrolate la pajişti, fâneţe, gunoaie sau focurile la coşuri de fum în urma cărora nu au fost înregistrate pagube (ex. funingine aprinsă pe interiorul coşului).
Cele mai multe incendii au fost înregistrate în zonele urbane. În 27 de unităţi administrative, din cele 77 ale judeţului, nu a izbucnit nici un incendiu.
Într-un clasament al unităţilor administrative, în funcţie de numărul de incendii înregistrat în 2010, situaţia se prezintă astfel:
48 incendii – Reşiţa
31 incendii – Oraviţa
28 incendii – Caransebeş
14 incendii - Moldova Nouă
8 incendii - Bocşa
7 incendii - Anina
6 incendii - Oţelu Roşu
5 incendii – Bozovici, Ciclova Română, Fârliug şi Zăvoi
4 incendii – Doclin, Obreja, Pojejena, Ticvaniu Mare şi Zorlenţu Mare
3 incendii – Bucoşniţa, Copăcele, Ezeriş, Luncaviţa, Păltiniş şi Vărădia
2 incendii – Armeniş, Bolvaşniţa, Caraşova, Cornea, Cornereva, Eftimie Murgu, Grădinari, Prigor, Sasca Montană şi Teregova;
1 incendiu – Băuţar, Berlişte, Berzasca, Berzovia, Brebu Nou, Buchin, C-tin Daicoviciu, Dalboşeţ, Forotic, Glimboca, Măureni, Mehadica, Ocna de Fier, Răcăşdia, Sacu, Sicheviţa, Socol şi Vermeş.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

vineri, 14 ianuarie 2011

Municipiul Reşiţa în vizorul poliţiştilor

În perioada 11-13.01.2011, în scopul prevenirii accidentelor cu victime, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa – Biroul Rutier, au executat acţiuni pe linia depistării şi sancţionării încălcărilor prevederilor legale, în special pe linia nerespectării regimului legal de viteză, sancţionarea faptelor de neacordare a priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea prin locuri special amenajate, dar şi pentru sancţionarea altor nerespectări ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice .
În cele trei zile cât poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic au fost controlate 279 de autovehicule şi au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la aproximativ 21 000 lei.
Din totalul de sancţiuni contravenţionale, 124 au fost aplicate conducătorilor auto şi alte 6 conducătorilor de mopede.
Şi de această dată cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, numărul acestora fiind de 56. Nici conducătorii auto ce au oprit neregulamentar nu au fost iertaţi, poliţiştii sancţionând 22 de conducători auto.
Nepurtarea centurii de siguranţă a făcut şi ea „victime” în rândul şoferilor, astfel 13 dintre aceştia au fost nevoiţi să prezinte documentele pentru a li se întocmi procese-verbale pentru nerespectarea acestei norme legale.
De asemenea poliţiştii au lăsat 15 conducătorii auto fără permisele de conducere şi altor doi le-au fost reţinute şi certificatele de înmatriculare. Din totalul permiselor reţinute, 10 au fost pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Altor doi şoferi, care nu au respectat normele referitoare la depăşire, le-au fost reţinute permisele.
Pentru că nu a oprit la semnalul poliţiştilor, un conducător auto va fi doar pieton pentru următoarele săptămâni, iar altul care a circulat pe contrasens va avea aceeaşi calitate, adică pieton.
Impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte respectarea vitezei legale de deplasare, reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză dar şi acordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii reprezintă obiective ce vor fi urmărite şi în perioadă următoare de către oamenii legii.
PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

joi, 13 ianuarie 2011

TRAVERSAREA NEREGULAMENTARĂ – PERICOL DE ACCIDENT

În data de 12.01.2011, în jurul orelor 18.00, pe DN 68, pe raza localităţii Oţelu Roşu s-a produs un accident rutier soldat cu o victimă.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că în timp ce V.SILVIU, de 37 ani, conducea un autoturism a acroşat cu partea din faţă a autovehiculului o femeie ce s-a angajat în traversarea străzii în fugă, fără a se asigura şi prin loc nepermis.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului C.ANGELICA de 57 ani, care a fost transportată la Spitalul Municipal Caransebeş unde a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar victimei i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.





PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

miercuri, 12 ianuarie 2011

BULETIN DE PRESĂ

În data de 12.01.2011, în jurul orelor 07.30, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident pe strada Castanilor din municipiu.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că în timp ce T.COSMIN, de 26 ani, conducea un autoturism din direcţia Centrul Civic spre Stavila, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, a derapat pe liniile de tramvai şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism proiectându-l într-un alt autovehicul. Cele două autoturisme avariate se aflau parcate în faţa unui imobil.
În urma accidentului a rezultat avarierea celor trei autovehicule, fără a rezulta rănirea vreunei persoane.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Din primele cercetări s-a stabilit că acesta purta centura de siguranţă în momentul producerii accidentului.
Poliţiştii au întocmit şi un proces verbal pe numele conducătorului auto care a fost sancţionat contravenţional.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

BULETIN INFORMATIV

Un incendiu, izbucnit azi noapte la o afumătoare, în jurul orei 01.30, a pus în pericol o gospodărie din localitatea Ticvaniu Mic din judeţul Caraş-Severin.
Intervenţia promptă a civililor din sat şi a pompierilor militari de la Secţia Oraviţa a făcut ca focul să nu se extindă la întreaga casă. Au ars, totuşi, produsele puse la afumat, cât şi 60 mp din acoperiş.
Nu au fost înregistrate victime, iar valoarea pagubelor a fost limitată la şase mii de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin recomandă prudenţă în utilizarea afumătorilor improvizate, dar şi acordarea unei atenţii sporite coşurilor de fum pentru a putea elimina la timp riscul de incendiu.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin reaminteşte faptul că fiecare om este responsabil de faptele sale şi, înainte de oricare altă acţiune, trebuie să ia măsuri de protecţie a sa, a familiei şi a bunurilor sale.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

BULETIN DE PRESĂ

A FERIT UN CÂINE ŞI S-A RĂSTURNAT
În data de 11.01.2011, în jurul orelor 09.30, pe DN 58B s-a produs un accident rutier.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că în timp ce R.CLAUDIU, de 32 ani din Reşiţa, conducea un autoturism din direcţia Reşiţa spre Bocşa pentru a feri un câine care a pătruns pe carosabil a virat brusc spre stânga, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat .
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto care a fost transportat la Spitalului Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea acestuia.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

SUSPECŢII UNUI FURT AU FOST IDENTIFICAŢI
În noaptea de 08/09.01.2011, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras o unitate centrală pentru calculator, o bormaşină şi două rotopercutoare dintr-o societate comercială de pe raza municipiului, în valoare de aproximativ 5000 lei.
În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti s-a reuşit identificarea suspecţilor, aceştia fiind A.C. de 23 ani, J.C. de 23 ani şi S.M. de 16 ani toţi din Reşiţa iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Doi dintre aceştia, A.C. şi J.C. au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în data de 12.01.2011.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Contrabandă cu ţigări

În data de 11.01.2011, în baza unor date deţinute de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor de la nivelul Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin, au fost efectuate percheziţii domiciliare la trei imobile diferite de pe raza comunei Berzasca. unde I.O. depozita ţigări.
În urma percheziţiilor efectuate, la care au participat lucrători de la investigarea fraudelor, ordine publică, investigaţii criminale şi intervenţie rapidă, au fost ridicate în vederea cercetărilor cantitatea de 392 740 ţigarete, de provenienţă sârbească, valoarea acestora ridicându-se la suma de aproximativ 180 000 lei, iar valoare accizei cu care a fost prejudiciat bugetul de stat fiind de circa 120 000 lei.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

UN VOT PENTRU SIGURANŢA NAŢIONALĂ

Legile siguranţei naţionale vor intra în dezbatere parlamentară de la începutul sesiunii care debutează pe 1 februarie. Este vorba de cinci proiecte legislative: legea siguranţei, legile privind organizarea SRI, respectiv a SIE, statutul ofiţerului de informaţii şi legea privind activitatea de informaţii şi contrainformaţii. Lipseşte din acest pachet modificarea Legii 333 din 2003, care, deşi modificată, nu corespunde exigenţelor companiilor private de securitate care ar trebui să fie parte integrantă a siguranţei naţionale. În opinia mea! Dar, am să revin pe final. Pachetul de legi a fost discutat deja în CSAT şi în 2009, şi în 2010. La acest moment, serviciile de informaţii ale României operează în interiorul şi în afara ţării, în baza unor legi din 1991, care acum, citite atent, se dovedesc a fi chiar împotriva NATO! Opoziţia se grăbeşte să ia în dezbatere aceste legi, de teamă că Guvernul Boc îşi va angaja răspunderea şi pentru aceste proiecte. Fuziunea SRI cu SIE, sporirea puterilor ofiţerilor de informaţii, inclusiv cu dreptul de a efectua anchete premergătoare urmăririi penale, includerea tuturor serviciilor într-o Comunitate de Informaţii care să fie coordonată de consilierul prezidenţial pe probleme de apărare, legiferarea dreptului serviciilor de informaţii de a întreprinde activităţi comerciale şi dreptului foştilor ofiţeri şi a foştilor şefi de servicii de a face politică, toate aceste chestiuni fac parte din pachetul de legi privind siguranţa naţională, care este promis de politicieni de cîţiva ani buni. Serviciile de informaţii lu­crea­ză cu secrete şi ele sînt eficiente atîta timp cît păstrează secretul unei operaţiuni. Nu metodele şi mijloacele sînt secrete, ci operaţiunile şi oa­me­nii pe care trebuie să-i protejezi, pentru că, altfel, ei şi familiile lor devin ţinte pentru adversari. Şi, har Domnului, numai de adversari nu ducem lipsă acum! Din păcate, noi nu avem în România o şcoală de gîndire şi de cercetare în dome­niul intelligence-ului sau al culturii de securitate. Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", sau Academia Naţională de Apărare, două instituţii de învăţămînt presigioase care se încăpăţînează să ţină stindardul calităţii la cote foarte înalte, nu sînt suficiente pentru a modela un întreg curent de gîndire în domeniul siguranţei şi securităţii naţionale. Analizele şi comentariile pe această temă, în limba română, se bazează pe tradu­ceri şi pe sinteze din străinătate, nu pe cercetări proprii, decît în foarte mică mă­sură. De altfel, societatea civilă trebuie să construiască şi în România structuri de cercetare în probleme de securitate. Am mai spus-o şi am să repet cît va fi necesar: nu face nimeni nimic pentru securitatea statului, nici măcar o lege! Pînă cînd pachetul de legi în domeniul securităţii nu va intra în vigoare, eu, ca observator al fenomenului, consider că cei responsabili o fac cu premeditare! Lipsa unei Comunităţi Naţionale de Informaţii face ca produsul de intelligence să scape, de multe ori, decidentului politic. Unul normal la cap! Dar, ce este siguranţa naţională de este atît de hulită şi tratată ca o sperietoare? Evident, există cercuri de putere interesate care doresc ca siguranţa naţională să nu existe, serviciile să fie decimate etc. Pînă şi la mine, la Reşiţa, anumiţi indivizi, plătiţi din bani publici, au putut creea o "famiglia" care spală sute de milioane de lei, lunar, din taxele şi impozitele noastre, PUBLIC, fără ca nimeni să se atingă de ei!

Dicţionarul explicativ al limbii române defineşte securitatea ca fiind „faptul de a fi la adăpost de orice pericol; sentiment de încredere şi de linişte pe care îl dă cuiva absenţa oricărui pericol“. Ca atare, securitatea apare, în cele mai multe situaţii, ca o precondiţie a funcţionalităţii oricărui (micro)grup social formal sau informal, a oricărei organizaţii sociale, economice, politice etc., în raport cu acţiunea unor factori perturbatori generatori de insecuritate, interni şi/sau externi organizaţiei respective. „Securitatea naţională este rezultanta sinergică a acţiunilor întreprinse prin mijloacele şi reglementările instituţiilor statului român, care au rolul de a realiza, a proteja şi a afirma interesele şi valorile fundamentale ale României, contracarînd factorii interni şi internaţionali care ameninţă aceste interese şi valori“. Ori, fără bani şi fără o protecţie personală adecvată, acest enunţ rămîne doar în DEX! În Articolul 135(2), din Constituţie se spune că: Statul trebuie sa asigure: b) protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, financiară şi valutară; c) stimularea cercetării ştiinţifice şi tehnologice naţionale, a artei şi protecţia dreptului de autor; d) exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional. Sigur, se poate spune că SRI sau a fost mort, sau plecat din ţară cînd s-au încheiat diverse contracte oneroase împotriva interesului naţional! Greşit! SRI a informat "decidentul politic" care a ignorat analizele şi avertismentele Serviciului, care, conform Legii din 1991, nu are altă competenţă decît aceea de a informa un decident politic, de multe ori, interesat în obţinerea de foloase personale din devalizarea statului! Modificarea legii, ar stopa acest derapaj!

Nu ştiu ca aceste legi să fi provocat o dezbatere la nivelul societăţii civile. Lipsa de reacţie a societăţii româneşti (unii analişti europeni ne numesc chiar "plantele agăţătoare al Comunităţii Europene") este determinată, în principal, de doi factori: globalizarea elitelor şi narcotizarea media. Există o mare fisură între elite şi societate. După P.S. Huntington (Who Are We: The Challenges to Americas National Identity, Simon and Schuster, New York, 2004) elitele se deznaţionalizează şi devin din ce în ce mai globale, în timp ce populaţia se renaţionalizează şi devine din ce în ce mai locală. Globalizarea culturii capitaliste generează o localizare a culturii tradiţionale, ceea ce reprezintă o resuscitare a vechilor identităţi regionale (I.N. Sava, Studii de securitate, pag.195, Centrul român de studii regionale, 2005). Toate ţările Europei de Est urmează un pattern de renaştere a identităţii ca o formă - de cele mai multe ori involuntară! - de apărare în faţa formelor occidentale considerate fără substanţă. În aceste condiţii, dezbaterile fragile, acolo unde ele există, se axează pe probleme minore, de interes local, sau destul de abstract, cum ar fi "performanţa la ghişeu a funcţionarului public"! Agresarea mediatică prin radio şi televiziune, "prinsă" în SNS şi scuipată de majoritatea "deontologilor", este concepută astfel încît să se declanşeze concomitent, din interior şi din exterior, şi să lase impresia că procesele dezorganizante se produc natural, de la sine şi nu sînt induse de către o decizie agresoare (Mario Balint, "Target-operaţiuni militare externe în combaterea terorismului", Ed. Banatului Montan, 2010). Astfel de acţiuni duc la ruperea capacităţii de protecţie naţională şi pot cuprinde: injectarea unui complex naţional de inferioritate, promovarea neîncrederii generale şi a lipsei de respect faţă de instituţiile naţionale fundamentale, spolierea patrimoniului naţional, crearea unui sentiment de culpabilitate naţională (ex: Emil Boc: "Toţi sîntem de vină pentru dezastrul în care se află România acum"), inducerea unui sentiment de inutilitate, etc. Deci, se impune o dezbatere, fie ea şi parlamentară, şi un vot URGENT pentru Legile siguranţei naţionale!

P.S. Am o obsesie: Noul Management Public este un concept european care favorizează participarea firmelor private în livrarea de bunuri şi servicii publice, inclusiv în domeniul apărării şi al securităţii naţionale, domenii considerate pînă nu demult ca monopol al statului. Scopul promovării acestui concept este acela de a mări eficienţa serviciilor publice, inclusiv al guvernului, mai ales în ţări în care conceptul de "guvernare eficientă" figurează în Strategia Naţională de Securitate. Din 1990, în Europa, de Noul Management Public au beneficiat şi Companiile de Securitate Private, care au absorbit forţă de muncă înalt calificată, în urma reformelor la nivelul structurilor de securitate, privite destul de "exotic" la noi în ţară. Acestea sînt societăţi comerciale care oferă servicii care, deseori, implică cunoştinţe temeinice în folosirea forţei. Nu vorbesc de firmele de pază cu agenţi burtoşi, nespălaţi şi neglijenţi, nici de cei cu echipament de portar pe care îi întîlneşti, mai nou, pe la uşile Consiliilor Judeţene din România! Deşi industria securităţii private tinde să devină indispensabilă unei societăţi moderne, paradoxal, aceasta nu figurează alături de sănătate şi administraţie locală în literatura de specialitate a managementul public. Cu toate acestea, din 1990, în Europa Companiile Private de Securitate sînt parte importantă a Noului Management Public, în managementul funcţiilor de apărare şi de securitate. Un argument cheie din spatele unor astfel de politici a fost creşterea eficienţei serviciilor de securitate. Trendul este ascendent: în ciuda imperfecţiunilor sistemului privat de securitate, tot mai multe state vor oferi tot mai multă securitate, cu sprijinul CPS. Expertiza militară şi de securitate este astfel variabilă şi reflectă, în general, nevoile, speciale ale clientului şi parametrii contractuali. Întrucât unele CPS sînt constituite ca furnizori independenţi de servicii (stand-alone), consultanţi de securitate licenţiaţi, oferta include o gamă largă şi complexă de servicii de securitate hibride (Ortiz, 2007, pp. 62 - 67). Cele două sectoare, public şi privat, au un interes comun în dezvoltarea unor modalităţi eficiente de identificare şi gestionare a efectelor negative determinate de activităţile crimei organizate şi de terorism, menţinerea ordinii publice, paza obiectivelor administrative, de învăţămînt sau infrastructuri critice.

Mario BALINT
analist de securitate al ARSS
preşedinte al BI Group şi TuaregTeam

luni, 10 ianuarie 2011

ANALIZA ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE DE SERVCIUL ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE ÎN ANUL 2010

În cursul anului 2010, activitatea Serviciului A.E.S.P., s-a desfăşurat conform sarcinilor şi obiectivelor din Strategia de Modernizare a Poliţiei Române – Direcţia A.E.S.P.
În perioada analizată s-a avut în vedere îmbunătăţirea imaginii serviciului şi implicit a instituţiei, sens în care s-a pus un accent deosebit pe linia activităţii de deservire a populaţiei.
S-au executat un număr de 127 acţiuni cu efective lărgite pe linia respectării regimului legal al armelor, muniţiilor şi vânătorii, precum şi un număr de 617 controale la persoanele fizice şi juridice autorizate pe această linie. La unele din aceste activităţi au fost angrenaţi şi specialişti din cadrul A.J.V.P.S. Caraş – Severin, Direcţiei Silvice, Gărzii de Mediu sau alte instituţii cu atribuţiuni pe această linie.
În prezent, pe raza de competenţă avem 52 persoane juridice deţinătoare de arme, care deţin un nr. de 859 arme cu destinaţia pază şi autoapărare şi 2.546 persoane fizice deţinătoare a 3.345 arme letale şi neletale.
În perioada supusă analizei s-au desfăşurat şi acţiuni pe linia materiilor explozive, cea mai importantă fiind acţiunea naţională „Foc de artificii 2010/2011”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu obiecte pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2010/2011 ;
În afara executării sarcinilor prevăzute în cadrul acestor acţiuni naţionale s-au mai executat un număr de 55 acţiuni şi un număr de 73 controale la persoanele fizice şi juridice autorizate în baza Legii 126 / 1995, cu modificările şi completările ulterioare. La o parte din aceste activităţi au fost angrenaţi şi specialişti din cadrul I.T.M. Caraş – Severin, I.S.U. Semenic Caraş – Severin, A.D.R. şi A.R.R. Caraş – Severin şi Garda de Mediu Caraş – Severin.
Pe linia obiectelor artizanale de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice există în evidenţe un nr. de 6 societăţi comerciale autorizate să comercializeze produse pirotehnice din clasele I – II , din care două societăţi sunt autorizate pentru clasele I – IV şi care execută şi jocuri de artificii .

S-au eliberat, în perioada supusă analizei, un număr de 403 autorizaţii pentru procurare de arme letale sau neletale supuse autorizării, 163 permise tip ,, B ” şi 21 permise tip ,, A ”.
De asemenea, în primele nouă luni ale anului în curs, s-au emis 78 dispoziţii de anulare, retragere sau suspendare a dreptului de port şi folosire arme şi muniţii.
În urma executării activităţilor specifice, la nivel de judeţ, au fost constatate 322 infracţiuni la regimul armelor, materiilor explozive şi al substanţelor periculoase, faţă de 196 în perioada similară anului 2009, rezultând astfel o creştere procentuală de 64,30 % .
Din acestea, un nr. de 41 infracţiuni ( 31 la regimul armelor şi muniţiilor, 3 la regimul materiilor explozive, 2 la regimul substanţelor periculoase şi 5 la regimul braconajului cinegetic) au fost constatate de subunităţile teritoriale .
Diferenţa de 281 infracţiuni, faţă de 160, descoperite în perioada similară anului trecut (+ 76,63 %), a fost constatată de către lucrătorii Serviciului A.E.S.P.
Situaţia constatării de infracţiuni, la nivel de judeţ, pe genuri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut se prezintă astfel :


Nr.
crt. Domeniul de activitate 2009 2010 Procentaj
1. ARME 150 171 + 14 %
2. EXPLOZIVI 32 59 + 84,375 %
3. TOXICE 6 10 + 66,66 %
4. BRACONAJ + 1180 %
5. NBC 0 16 + %
6. ALTELE 3 2 - 0,33 %
7. TOTAL 196 322 + 64,30 %


Complementar acestor activităţi au fost ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri care provin din infracţiuni sau din alte acte de încălcare a legislaţiei pe linie de arme, muniţii, materii explozive, substanţe periculoase şi produse de uz fitosanitar.

Situaţia confiscărilor se prezintă astfel :


Nr. crt. Categorie U/M 2009 2010 %
1. Arme letale bucăţi 17 39 + 130,42 %
2. Arme neletale bucăţi 58 62 + 6,70 %
3. Arme ridicate în vederea casării bucăţi 3 4 + 33,33 %
4. Muniţii bucăţi 98 248 + 153,06 %
5. kg 31,533 637 + 1931,13 %
6. buc. 27 624 + 2211,11
7. Substanţe toxice, kg 4,9 200 + 19510%
8. din care mercur kg 0,6 6,82 + 1036,66%
În perioada supusă analizei, lucrătorii Serviciului A.E.S.P. au soluţionat un nr. de 190 de infracţiuni, faţă de 84, în perioada similară a anului trecut, rezultând astfel un plus de 126,20 %. În urma desfăşurării acestor activităţi au fost învinuite un nr. de 61 persoane faţă de 37, rezultând un plus de 64,85 %.
Cu ocazia desfăşurării activităţilor specifice pe linie de arme, explozivi şi substanţe periculoase s-a reuşit, în mare măsură, prevenirea evenimentelor negative şi stăpânirea situaţiei operative.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Coşurile de fum rămân în actualitatea pompierilor

Sâmbătă, 08 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să intervină la stingerea a două incendii izbucnite la coşuri de fum.
Astfel, prima intervenţie a avut loc la ora 17.30, la Moldova Nouă, la coşul de fum al unui bloc de locuinţe din zona centrală a localităţii. Incendiul a fost lichidat de către pompierii militari fără a întâmpina probleme deosebite. Nu au fost înregistrate pagube sau victime.
Cea de-a doua intervenţie ISU a fost în oraşul Oraviţa, în jurul orei 20.00, unde un echipaj de pompieri miliari din localitate a acţionat la localizarea şi lichidarea focului înainte ca acesta să se extindă la structura acoperişului.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

TRAVERSAREA NEREGULAMENTARĂ COSTĂ

În data de 09.01.2011, în jurul orelor 18.00, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112, despre producerea unui accident rutier pe strada Traian Lalescu în urma căruia a rezultat rănirea unei persoane.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că în timp ce B.BOGDAN, de 21 ani, conducea un autoturism, din direcţia Piaţa Republicii spre Centrul Civic, la intersecţia cu strada Ştefan Cel Mare, înainte de trecerea de pietoni, a accidentat-o pe J.ADELINA, de 41 ani, din Reşiţa, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a victimei care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Reşiţa, unde a rămas internată.
Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au fost negative în ambele situaţii.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

vineri, 7 ianuarie 2011

BULETIN DE PRESĂ

FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
În data de 06.01.2011, în jurul orelor 02.00, lucrători din cadrul poliţiei Municipiului Caransebeş - Biroul Rutier, au oprit pe strada Sebeşului din localitate un autoturism pentru control.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de V.MIHAI, de 20 ani, fără a poseda permis de conducere.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o valoare de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.

A DISTRUS O BARIERĂ DE CALE FERATĂ
În data de 06.01.2011, în jurul orelor 16.30, lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Reşiţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată CFR 48 Bocşa un conducător auto a lovit şi rupt cumpăna barierei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că M.ADRIAN, de 51 ani, domiciliat în Suedia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihail Gaşpar din Bocşa, nu a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere, a lovit şi rupt cumpăna barierei ce se afla în poziţia închis.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
M.ADRIAN a refuzat prezentarea permisului de conducere şi a fost sancţionat contravenţional cu suma de 100 lei.
În cauză poliţiştii au întocmit şi un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi semnalizare falsă.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

BULETIN DE PRESA

Coşurile de fum continuă să producă incendii

Joi, 06 ianuarie a.c., două case din municipiul Caransebeş riscau să ardă în incendii izbucnite din cauza unor coşuri de fum.
Primul incendiu a fost semnalat la ora 19.17 şi se manifesta la etajul întâi al unei case. La faţa locului au fost deplasate trei echipaje de pompieri militari care au reuşit să localizeze focul înainte să se extindă la restul casei. Astfel, a fost afectată o cameră. Valoarea bunurilor distruse este de 3.800 lei, iar cea celor salvate se ridică la aproximativ 350 de mii de lei.
Cel de-al doilea incendiu a fost anunţat în jurul orei 20.00. În acest caz, focul a creat pagube la nivelul acoperişului în valoare de aproximativ o mie de lei. Pompierii caransebeşeni au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă.

Autoturism în flăcări

O instalaţie electrică improvizată pentru un sistem audio a dus la izbucnirea unui incendiu în care un autoturism a ars în totalitate.
Incendiul a avut loc aseară, după ora 22.00, pe raza localităţii Berzasca. Până la sosirea pompierilor militari de la Secţia Moldova Nouă, membrii Serviciului voluntar din localitate au intervenit pentru stingerea incendiului. Nu au fost înregistrate victime.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint

joi, 6 ianuarie 2011

NU CRED ÎN REFORMA MINISTERULUI DE INTERNE


Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) avizat, recent de Parlament, prevede disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape. Cele 18.000 de disponibilizări care s-ar pregăti la Ministerul de Interne i-au pus pe jar pe liderii de sindicat, care i-au cerut ministrului Traian Igaş să analizeze foarte bine situaţia înainte să taie din personal. Asta, după ce bugetul Ministerului de Interne a fost tăiat cu 1 miliard şi jumătate de lei. Concedierile se vor face după criterii bine stabilite, cum ar fi cercetările penale sau disciplinare, pregătirea şi experienţa profesională şi respectarea conduitei deontologice. Nici o vorbă despre o nouă viziune managerială! Genul de "reformă şi gata" nu face decît să ascută rivalităţile din interiorul MAI. Sînt 110.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, dar şi 40.000 de oameni din administraţie. Despre numărul mare de poliţişti, faţă de media europeană, invocată de ministrul de Interne, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marian Gruia are o altă opinie. "Media aceea se referă cu tot cu jandarmi. Dacă analizăm cu ce se ocupă jandarmii, adică restabilirea ordinii publice, o să descoperim că în realitate peste 4.000 păzesc instituţii. Este asta treaba lor? În legea lor spune că trebuie să restabilească ordinea publică. Pompierii, apoi, sînt peste 30.000, ceea ce e imens. E o cifră enormă faţă de ce este România. Jandarmeria şi pompierii au structuri supradimensionate faţă de responsabilităţi şi împărţire administrativă". Afirmaţiile sînt, dacă nu răutăcioase, cel puţin răuvoitoare. Domnul lider de sindicat nu spune nimic de faptul că există, într-adevăr, structuri parazite în cadrul instituţiilor de forţă, încadrate cu oameni, uneori, incompetenţi, care încasează sume fabuloase fără să facă nimic, în timp ce angajaţii, militari sau nu, trag din greu pe salarii de mizerie, ameninţaţi zilnic cu concedierea. Inclusiv "criteriile" expuse de ministrul Igaş confirmă ce spun: "experienţa profesională"... adică pompieri tineri, de viitor, dedicaţi, unii cu Academie, doctoranzi, trăiesc zi de zi cu ameninţarea rămînerii fără loc de muncă, în timp ce colonei burtoşi, incompetenţi, şpăgari şi rău-voitori, se lăfăie în birouri, la căldurică, pe zeci de milioane de lei, fără să facă NIMIC! Dacă eşti de bună credinţă ştii sigur că NU efectivele aflate efectiv în slujba cetăţeanului sînt supra-dimensionate, ci structura malignă care sufocă MAI şi o stoarce de resurse! Dar, de aceştia e mai greu să te atingi şi să faci... reformă! Din aceste considerente, "nenorociţii" ăia de europeni, care "nu ne vrea" în Shengen, au inventat un mecanism numit Noul Management Public (NMP) care implică şi companiile private în asigurarea Securităţii şi contribuie la reforma sectorului. Am sperat că Guvernarea aste portocalie, care se revendică de dreapta - dar care, constat, că e "făckută DIN dreapta! - va adopta fără rezerve acest mecanism de eficienţă. Din păcate, NU! De aceea Nu cred în reuşita reformei în Ministerul de Interne! Ea nu va fi decît o altă ciopîrţire brutală a unui sistem menit să asigure SECURITATEA NAŢIONALĂ.

Noul Management Public este un concept european care favorizează participarea firmelor private în livrarea de bunuri şi servicii publice, inclusiv în domeniul apărării şi al securităţii naţionale, domenii considerate pînă nu demult ca monopol al statului. Scopul promovării acestui concept este acela de a mări eficienţa serviciilor publice, inclusiv al guvernului, mai ales în ţări în care conceptul de "guvernare eficientă" figurează în Strategia Naţională de Securitate. Din 1990, în Europa, de Noul Management Public au beneficiat şi Companiile de Securitate Private, care au absorbit forţă de muncă înalt calificată, în urma reformelor la nivelul structurilor de securitate, privite destul de "exotic" la noi în ţară. Acestea sînt societăţi comerciale care oferă servicii care, deseori, implică cunoştinţe temeinice în folosirea forţei. Nu vorbesc de firmele de pază cu agenţi burtoşi, nespălaţi şi neglijenţi, nici de cei cu echipament de portar pe care îi întîlneşti, mai nou, pe la uşile Consiliilor Judeţene din România!

Noul Management Public are sens în contextul unei economii de piaţă solidă şi în contextul unei guvernări de dreapta, aşa cum s-a revendicat Guvernul Boc! În Europa, Marea Britanie este lider de necontestat al noului concept. Companiile Private de Securitate pot fi evaluate la adevărata lor valoare atunci cînd sînt puse în situaţia de a livra servicii de protecţie entităţilor publice şi private într-un climat de instabilitate, cum ar fi conflictele armate sau crizele umanitare. În Iraq, de exemplu, serviciile de protecţie au inclus: securitate statică, securitatea personală, escorte de securitate, securitate convoi, şi consiliere şi planificare (GAO, 2006, p. 10). Companiile Private de Securitate şi-au dovedit superioritatea în sprijinul oferit în manipularea logistică diversă, în gestionarea riscurilor, în culegerea de informaţii în special pentrumisiuni de menţinere a păcii şi în reconstrucţie, operaţiuni post-conflict. Deşi industria securităţii private tinde să devină indispensabilă unei societăţi moderne, paradoxal, aceasta nu figurează alături de sănătate şi administraţie locală în literatura de specialitate a managementul public. Cu toate acestea, din 1990, în Europa Companiile Private de Securitate sînt parte importantă a Noului Management Public, în managementul funcţiilor de apărare şi de securitate. Un argument cheie din spatele unor astfel de politici a fost creşterea eficienţei serviciilor de securitate. Trendul este ascendent: în ciuda imperfecţiunilor sistemului privat de securitate, tot mai multe state vor oferi tot mai multă securitate, cu sprijinul CPS. Expertiza militară şi de securitate este astfel variabilă şi reflectă, în general, nevoile, speciale ale clientului şi parametrii contractuali. Întrucât unele CPS sînt constituite ca furnizori independenţi de servicii (stand-alone), consultanţi de securitate licenţiaţi, oferta include o gamă largă şi complexă de servicii de securitate hibride (Ortiz, 2007, pp. 62 - 67). Cele două sectoare, public şi privat, au un interes comun în dezvoltarea unor modalităţi eficiente de identificare şi gestionare a efectelor negative determinate de activităţile crimei organizate şi de terorism, menţinerea ordinii publice, paza obiectivelor administrative, de învăţămînt sau infrastructuri critice.

Jocul cererii şi ofertei, la sfîrşitul Războiului Rece, explică proliferarea CPS. Armatele au fost micşorate şi au dus la o disponibilitate de personal cu experienţă pentru contractorii privaţi (Avant, 2005, pp. 30-31), care, împreună cu foştii poliţişti,detectivi sau alte profesii implicate în aplicarea legii, şi foşti ofiţeri de intelligence, constituie, în mare măsură, "nucleul dur" de personal al CPS. Creşterea ponderii CPS în conflicte armate, sau în securitatea internă a unor state, mai ales după 11 septembrie 2001, face ca tiparele stabilite pentru această industrie să se lărgească, inclusiv în ceea ce priveşte unele funcţii considerate suverane, ale statului şi marchează o schimbare profundă în monopolul violenţei, ca un răspuns la cererea pieţei. Securitatea unei naţiuni devine o problemă de cooperare de tip public-privat, în care autorităţile şi instituţiile statului gestionează o familie de riscuri şi ameninţări iar firmele private de securitate devin responsabile pentru o altă mulţime de vulnerabilităţi, riscuri şi ameninţări, specifice domeniului privat al statului sau individului. Autorităţile specializate şi serviciile de securitate privată sînt într-o relaţie de complementaritate, ambele contribuind la realizarea unui mediu naţional de securitate favorabil dezvoltării economice. Serviciile de securitate privată trebuie să devină principalul partener specializat, înalt calificat, al statului în gestionarea securităţii naţiunii. Din această calitate decurg atît drepturi cît şi obligaţii, atît pentru stat cît şi pentru serviciile de securitate privată. Drepturile şi obligaţiile, modalitatea de obţinere a licenţelor, certificarea profesională sau controlul activităţii acestor firme de securitate privată trebuie să fie reglementate în modalităţi care să permită dezvoltarea performanţei profesionale, impunerea unor standarde de calitate a serviciilor, de nivel internaţional, realizarea unei deontologii profesionale adecvate dar şi reducerea posibilităţii de introducere a arbitrariului, sau chiar a abuzurilor, de către autorităţile statului, mai ales în etapa de certificare sau de eliberare a licenţelor! Legea care reglementează activitatea serviciilor private de securitate în România NU asigură aceste condiţii, de aici şi imposibilitatea asigurării eficiente a securităţii, de exemplu, la sucursalele bancare sau unităţi de învăţămînt. La ora actuală Legea 333 din 2004 constituie sistemul de referinţă pentru desfăşurarea activităţii serviciilor de securitate privată în România. Apelul la aceste gen de firme este şi consecinţa neîncrederii publice în autorităţi. Într-un asemenea mediu, utilizarea descurajării (agenţii de securitate) este adesea percepută ca o modalitate mai eficientă de prevenire a infracţionalităţii. Un bun exemplu autohton îl reprezintă Compania românească 100%, BGS! Percepţia că statul este incapabil să-şi protejeze cetăţenii este tot mai crescută. Transparenţa acestor activităţi va permite creşterea performanţei şi a încrederii, atît a cetăţenilor cît şi a statului, în aceste gen de servicii. Evident, organizaţiile profesionale în domeniu au obligaţia de a îmbunătăţii, în permanenţă, regulamentele interne şi de a propune modificări legislative. Ca exemplu, vreau să dau Asociaţia Română a Specialiştilor în Securitate care, pînă pe 10 ianuarie 2011, s-a angajat să realizeze profilul profesional al agentului de securitate care va avea ca misiune securitatea unităţilor de învăţămînt!

Pentru a înţelege această transformare, procesul trebuie să fie examinat prin prisma teoriei managementului public, despre care vorbeam în deschiderea acestui text, destul de plictisitor şi, constat, destul de tehnic. Noul Management Public explică motivul pentru care guvernele contractează serviciile CPS şi mecanismele implicate, nu excluzînd Ministerul de Interne, ci suplimentînd necesarul. Privatizarea industriei de securitate, în conformitate cu NMP, susţine utilizarea mecanismelor de piaţă în alocarea de bunuri şi servicii publice, precum şi alocarea unui rol tot mai mare pentru sectorul privat în rezolvarea sarcinilor publice, adică exact ce-şi propune chinuitul guvern românesc, inclusiv cu comentata Lege a Învăţămîntului, de sorginte "friedman"-iană! De ce? Din motive de disciplină în primul rînd, împrumutată din practica mediului de la afaceri şi structurarea relaţiilor prin contracte, caracteristici importante (Ferlie & al, 2006.). Noul Management Public, contractează şi controlează relaţia dintre sectorul public şi privat pentru cheltuirea eficientă a banului public. NMP presupune, aşadar, o reformare a relaţiei tradiţionale între sectorul public şi sectorul privat. Firmele private pot intra acum în zonele considerate anterior monopol de stat, pentru că ele devin "parteneri în furnizarea de bunuri şi servicii publice " (Rosenbloom şi Kravchuck, 2002, p. 501). EFICIENŢA este, aşadar, în spatele reformei NMP. Ca rezultat al aplicării unei astfel de politici, ar trebui să avem costuri reduse pentru Guvern! În acest context, participarea CPS în industria de securitate colectivă şi naţională presupune o alternativă mai eficientă la serviciile de securitate publice aflate la dispoziţie. În practică, însă, eficienţa nu este întotdeauna realizabilă. Factori non-economici pot afecta procesul de selectare a celor mai bune firme. Noul Management Public induce o schimbare esenţială de viziune: "de la responsabilitate politică la responsabilitatea managerială "(Baker, 2004, p. 46). Teoretic, aflaţi în funcţii de conducere, politicienii identifica obiectivele şi apoi managerii le pun în aplicare. Managerii din sectorul public, spre deosebire de funcţionari publici tradiţionali, exercită un grad mai mare de autonomie şi de discreţie în realizarea obiectivelor. În consecinţă, managementul are unele forme autonome, pentru un set de activităţi, cum ar fi bugete, măsurarea performanţei şi organizare (Terry 1998, p. 4). SECURITATEA devenind un "produs de consum" generează apariţia în ecuaţie şi a altor termeni, proprii pieţei libere, precum PREŢUL sau STANDARDE DE CALITATE. Astăzi se caută identificarea unor standarde de tip ISO pentru serviciile de securitate privată, menite a oferi aceeaşi calitate, pentru aceleaşi tipuri de servicii.

Comisia Europeană (la invitaţa căreia, la sfîrşitul anului trecut, am analizat înainte de adoptare Strategia Internă de Securitate Europeană!) prin intermediul Direcţiei Generale de educaţie şi cultură, în cadrul programului LEONARD, a susţinut demararea unui parteneriat social între CoESS, Confederaţia Europeană a Serviciilor de Securitate, şi UNI-EUROPA, care reprezintă peste 30 de sindicate naţionale în acest domeniu. În urma unei activităţi de trei ani a fost elaborat un manual de pregătire profesională la nivel european pentru pază şi supraveghere, în sfera industriei de securitate privată. Metodele utilizate de către formatorii din industria de securitate, inclusiv la nivelul ARSS, vor asigura personalului din aceste firme asimilarea de cunoştiinte minime, la nivel naţional, în vederea obţinerii certificatului de aptitudine sau a îndeplinirii unor exigenţe specifice în acest sens. Procesul de evaluare este lăsat la latitudinea fiecărei ţări, ceea ce ştim singuri ce înseamnă pentru ROMÂNIA! De altfel, preşedintele Traian Băsescu a şi transmis ieri Guvernului să nu mai aloce cele 200 de milioane de euro programelor EADS, pentru o aderare care nu ştim cînd va avea loc! Atîta timp cît nu va exista o întrepătrundere reală şi firească între industria privată de securitate din România şi structurile Ministerului de Interne, în BENEFICIUL SIGURANŢEI CETĂŢEANULUI, nu cred în reformele reale din Internele româneşti!

Mario BALINT
analist de securitate al ARSS
preşedinte al BI Group şi TuaregTeam

miercuri, 5 ianuarie 2011

Atenţie la riscul de incendiu!


De la începutul acestui an, cinci case din judeţul Caraş-Severin riscau să fie mistuite de flăcări.
Ieri, 04 ianuarie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a două incendii izbucnite la acoperişurile a două case particulare din Caransebeş, respectiv satul Peştere, comuna Constantin Daicoviciu. În amândouă situaţiile focul a izbucnit din cauza unor scurtcircuite electrice.
Alte incendii înregistrate de la începutul anului s-au manifestat la Bocşa (casă particulară – coş de fum), Armeniş (casă particulară – coş de fum) şi Rusca Montană (casă particulară – coş de fum). De asemenea, în acest interval, pompierii cărăşeni au mai fost solicitaţi pentru stingerea unor incendii izbucnite la un autoturism (Reşiţa), un camion (Caransebeş), cât şi la un container pentru gunoi amplasat în spatele Centrului Comercial Intim din Reşiţa.

Zăpoare

Astăzi, 05 ianuarie a.c., echipa pirotehnică a ISU „SEMENIC” Caraş-Severin se află în localitatea Prigor în vederea distrugerii unor zăpoare formate pe cursul pârâului ce trece prin localitate.




INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint

luni, 3 ianuarie 2011

BULETIN DE PRESĂ

CERCETAT PENTRU FURT
În data de 30.12.2010, în jurul orelor 10.00, Poliţia Comunală Bozovici a fost sesizată de către H.SIMION cu privire la faptul că în data de 29.12.2010, persoane necunoscute au sustras din bordul unui autoturism parcat în faţa unei societăţi comerciale suma de 30 000 lei.
În urma cercetărilor desfăşurate de poliţişti a fost identificat suspectul furtului. Acesta este B.DUMITRU de 32 ani, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

CU ŢIGĂRI NETIMBRATE
În data de 31.12.2010, în jurul orelor 03.30, un echipaj de siguranţă publică format dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa şi un jandarm au oprit pentru control, pe strada Buziaş din Reşiţa, autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către M.ION, de 26 ani, iar în interiorul vehiculului au fost găsite 245 de pachete ţigări netimbrate de diferite mărci.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 1900 lei, a fost ridicată în vederea cercetării iar conducătorul auto sancţionat contravenţional cu suma de 1000 de lei.

ALCOOLUL ŞI DOSARUL PENAL
În data de 01.01.2011, în jurul orei 01.30, lucrători ai Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa, l-au depistat pe H.NECULAI, de 32 ani, din Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Centrului Civic spre Triaj, având o concentraţie de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testarea cu aparatul alcooltest a acestuia.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

UN MINOR CU DOSAR PENAL
În data de 01.01.2011, în jurul orelor 03.30, Postul de Poliţie Teregova a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 6, în afara localităţii Armeniş.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit că în timp ce S.M. de 17 ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Orşova, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul de scurgere a apei rămânând suspendat pe partea lateral stângă.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Caransebeş şi ulterior la Spitalul Judeţean Timişoara, fiindu-i recoltată şi o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În autoturism se mai aflau şi doi pasageri în vârstă de 17 respectiv 18 ani, care nu au suferit vătămări corporale.
Din primele cercetări s-a stabilit că atât conducătorul auto cât şi pasagerii nu purtau centurile de siguranţă în momentul producerii accidentului.
Din verificările efectuate de către poliţişti s-a constatat că autoturismul condus de S.M. nu figurează înmatriculat, plăcuţele cu numerele de înmatriculare aparţinând unui alt autovehicul.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

A ACROŞAT UN AUTOTURISM
În data de 02.01.2011, în jurul orelor 06.30, Poliţia Oraşului Bocşa a fost sesizată de producerea unui accident rutier pe strada Lugojului fără victime.
Lucrătorii din cadrul Compartimentului Poliţiei Rutiere deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce T. MARIUS de 21 ani, din Bocşa, conducea un autoturism a lovit în partea din dreapta spate un alt autoturism condus de R.ANDREEA de 23 ani, din Bocşa. Conducătoarea auto a efectuat manevra de întoarcere, moment în care a fost acroşată.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto T. MARIUS a rezultat o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

VITEZA FACE VICTIME
În data de 02.01.2011, în jurul orelor 10.30, Poliţia Oraşului Moldova Nouă, a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier pe strada Nicolae Bălcescu.
În urma cercetării la faţa locului s-a constatat că în timp ce K. DOREL, de 43 ani, domiciliat în Italia, conducea un autoturism din direcţia primăriei Moldova Nouă spre Moldova Veche, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu porţiuni de gheaţă, a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit partea carosabilă izbindu-se lateral de un stâlp.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a pasagerelor K.Sofia de 29 ani şi a K.M. de 4 ani. Cele două pasagere au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă pentru îngrijiri medicale, iar ulterior la Spitalul Judeţean Reşiţa.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

CU VITEZA PE DRUMURILE PUBLICE
În data de 02.01.2011, în jurul orelor 15.00, în timp ce L. PETRU de 39 ani, din Lugoj, conducea un autoturism, pe DN 58 B, din direcţia Reşiţa spre Bocşa, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, a intrat în derapaj şi a pierdut controlul autoturismului, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului P.I. de 17 ani, din Timiş, pasager pe bancheta din spate a autoturismului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru a i-se acorda îngrijiri medicale, fără a fi internat.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, rezultatul a fost negativ.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ACROŞARE PE STRADA TIMIŞOAREI
În data de 02.01.2011, în jurul orelor 21.30, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier pe strada Timişoarei, în urma căruia a rezultat rănirea unei persoane.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce C.CĂTĂLIN, de 18 ani, din Reşiţa, conducea un autoturism din direcţia Triaj spre Intim, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulaţie şi a fost acroşat de un autoturism condus de S.NICOLAE pe cealaltă bandă de mers.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerei I.EUGENIA de 22 ani, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru a i-se acorda îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA