luni, 3 ianuarie 2011

BULETIN DE PRESĂ

CERCETAT PENTRU FURT
În data de 30.12.2010, în jurul orelor 10.00, Poliţia Comunală Bozovici a fost sesizată de către H.SIMION cu privire la faptul că în data de 29.12.2010, persoane necunoscute au sustras din bordul unui autoturism parcat în faţa unei societăţi comerciale suma de 30 000 lei.
În urma cercetărilor desfăşurate de poliţişti a fost identificat suspectul furtului. Acesta este B.DUMITRU de 32 ani, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

CU ŢIGĂRI NETIMBRATE
În data de 31.12.2010, în jurul orelor 03.30, un echipaj de siguranţă publică format dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa şi un jandarm au oprit pentru control, pe strada Buziaş din Reşiţa, autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către M.ION, de 26 ani, iar în interiorul vehiculului au fost găsite 245 de pachete ţigări netimbrate de diferite mărci.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 1900 lei, a fost ridicată în vederea cercetării iar conducătorul auto sancţionat contravenţional cu suma de 1000 de lei.

ALCOOLUL ŞI DOSARUL PENAL
În data de 01.01.2011, în jurul orei 01.30, lucrători ai Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa, l-au depistat pe H.NECULAI, de 32 ani, din Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Centrului Civic spre Triaj, având o concentraţie de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testarea cu aparatul alcooltest a acestuia.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

UN MINOR CU DOSAR PENAL
În data de 01.01.2011, în jurul orelor 03.30, Postul de Poliţie Teregova a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 6, în afara localităţii Armeniş.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit că în timp ce S.M. de 17 ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Orşova, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul de scurgere a apei rămânând suspendat pe partea lateral stângă.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Caransebeş şi ulterior la Spitalul Judeţean Timişoara, fiindu-i recoltată şi o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În autoturism se mai aflau şi doi pasageri în vârstă de 17 respectiv 18 ani, care nu au suferit vătămări corporale.
Din primele cercetări s-a stabilit că atât conducătorul auto cât şi pasagerii nu purtau centurile de siguranţă în momentul producerii accidentului.
Din verificările efectuate de către poliţişti s-a constatat că autoturismul condus de S.M. nu figurează înmatriculat, plăcuţele cu numerele de înmatriculare aparţinând unui alt autovehicul.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

A ACROŞAT UN AUTOTURISM
În data de 02.01.2011, în jurul orelor 06.30, Poliţia Oraşului Bocşa a fost sesizată de producerea unui accident rutier pe strada Lugojului fără victime.
Lucrătorii din cadrul Compartimentului Poliţiei Rutiere deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce T. MARIUS de 21 ani, din Bocşa, conducea un autoturism a lovit în partea din dreapta spate un alt autoturism condus de R.ANDREEA de 23 ani, din Bocşa. Conducătoarea auto a efectuat manevra de întoarcere, moment în care a fost acroşată.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto T. MARIUS a rezultat o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

VITEZA FACE VICTIME
În data de 02.01.2011, în jurul orelor 10.30, Poliţia Oraşului Moldova Nouă, a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier pe strada Nicolae Bălcescu.
În urma cercetării la faţa locului s-a constatat că în timp ce K. DOREL, de 43 ani, domiciliat în Italia, conducea un autoturism din direcţia primăriei Moldova Nouă spre Moldova Veche, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu porţiuni de gheaţă, a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit partea carosabilă izbindu-se lateral de un stâlp.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a pasagerelor K.Sofia de 29 ani şi a K.M. de 4 ani. Cele două pasagere au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă pentru îngrijiri medicale, iar ulterior la Spitalul Judeţean Reşiţa.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

CU VITEZA PE DRUMURILE PUBLICE
În data de 02.01.2011, în jurul orelor 15.00, în timp ce L. PETRU de 39 ani, din Lugoj, conducea un autoturism, pe DN 58 B, din direcţia Reşiţa spre Bocşa, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, a intrat în derapaj şi a pierdut controlul autoturismului, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului P.I. de 17 ani, din Timiş, pasager pe bancheta din spate a autoturismului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru a i-se acorda îngrijiri medicale, fără a fi internat.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, rezultatul a fost negativ.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ACROŞARE PE STRADA TIMIŞOAREI
În data de 02.01.2011, în jurul orelor 21.30, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier pe strada Timişoarei, în urma căruia a rezultat rănirea unei persoane.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce C.CĂTĂLIN, de 18 ani, din Reşiţa, conducea un autoturism din direcţia Triaj spre Intim, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulaţie şi a fost acroşat de un autoturism condus de S.NICOLAE pe cealaltă bandă de mers.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerei I.EUGENIA de 22 ani, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru a i-se acorda îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu