marți, 25 ianuarie 2011

Incendii periculoase, în Caraş-Severin

O gospodărie din Caraşova risca să ardă în totalitate azi noapte. Incendiul a izbucnit în jurul orei 21.30 şi se manifesta la acoperişul unuia dintre corpurile de clădire al casei. Au fost afectate două camere, o bucătărie, un hol, cât şi atelierul de tâmplărie al proprietarului, existând riscul major ca focul să se extindă.
Pentru localizarea focului, până la sosirea pompierilor militari, s-au mobilizat peste 20 de săteni care au intervenit cu găleţi cu apă şi au ajutat la salvarea unor bunuri din casă.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a intervenit prin Detaşamentul de Pompieri Reşiţa care a trimis, la Caraşova, 13 pompieri cu trei autospeciale de intervenţie la incendii.
Cauza probabilă de producere a incendiului o constituie un coş de fum neprotejat termic. Valoarea bunurilor protejate se ridică la 650 de mii de lei. Nu au fost înregistrate victime.


Un alt incendiu, înregistrat în cursul zilei de ieri, s-a manifestat în localitatea Bozovici. Aici, pompierii militari au acţionat, cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit tot la o casă particulară. Prin intervenţia acestora, focul a fost lichidat înainte să se extindă la restul casei.
Potrivit observaţiilor, făcute de către pompieri, focul a pornit de la un fotoliu amplasat prea aproape de o sobă de încălzit din teracotă. Au ars bunurile aflate în cameră, însă nu a fost rănit nimeni.
Valoarea pagubelor este de două mii de lei.



INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu