joi, 20 ianuarie 2011

Poliţişti rutieri în acţiune

În data de 18.01.2011, în scopul prevenirii accidentelor cu victime, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa – Biroul Rutier, au executat acţiuni pe linia depistării şi sancţionării încălcărilor prevederilor legale, în special pe linia nerespectării regimului legal de viteză, sancţionarea faptelor de neacordare a priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea prin locuri special amenajate, dar şi pentru sancţionarea altor nerespectări ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice .
În cadrul acţiunii au fost controlate 270 de autovehicule şi aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la aproximativ 8 800 lei.
Din totalul de sancţiuni contravenţionale, 57 au fost aplicate conducătorilor auto şi cinci altor participanţi la trafic, printre care trei pietoni.
Din totalul de sancţiuni contravenţionale, 15 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru oprirea neregulamentară şi 31 pentru alte abateri.
Nepurtarea centurii de siguranţă a făcut şi ea „victime” în rândul şoferilor, astfel 11 dintre aceştia au fost nevoiţi să prezinte documentele pentru a li se întocmi procese-verbale pentru nerespectarea acestei norme legale.
De asemenea poliţiştii au lăsat 10 conducători auto fără permisele de conducere şi altor patru le-au fost reţinute şi certificatele de înmatriculare. Din totalul permiselor reţinute, 9 au fost pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Unui alt şofer, care nu a respectat normele referitoare la depăşire, i-a fost reţinut permisul.
Impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte respectarea vitezei legale de deplasare, reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză dar şi acordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii reprezintă obiective ce vor fi urmărite şi în perioadă următoare de către oamenii legii.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu