luni, 24 ianuarie 2011

BULETIN INFORMATIV

În intervalul 21-23 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să intervină în mai multe situaţii, după cum urmează:

Vineri, 21.01.2011
Pompierii militari din Reşiţa au intervenit pentru spălarea carosabilului, urmare a unui accident rutier produs pe DN 58. Un autocamion era răsturnat pe carosabil, iar din rezervorul acestuia se scurgea combustibil. Nu a fost nevoie de descarcerare.

Sâmbătă, 22.01.2011
Reşiţa - Asistenţă persoană în vârstă blocată într-un apartament situat la etajul al III-lea al unui bloc de locuinţe din Reşiţa;
Liubcova, comuna Berzasca – Incendiu la anexa unei case particulare izbucnit din cauza unei sobe fără acumulare de căldură. Până la sosirea pompierilor militari, incendiul a fost localizat de către membrii Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comună.

Duminică, 23.01.2011
Mehadica – Accident cu un tractor răsturnat. Tânărul care îl conducea a rămas blocat, iar în sprijin, la faţa locului, s-au deplasat săteni, cât şi un echipaj de la Detaşamentul Caransebeş;
Bocşa – Incendiu la o casă particulară izbucnit din cauza unui coş de fum. Pompierii militari din Reşiţa au fost întorşi din drum, dat fiind faptul că situaţia era controlată, fără probleme, de către SVSU Bocşa. Au fost salvate şase persoane (patru adulţi şi doi copii);
Cuptoare, comuna Cornea – Incendiu casă particulară cu risc de extindere la alte case. Cauza probabilă de aprindere o constituie tot un coş de fum. Nu au fost victime. Valoarea bunurilor salvate se ridică la 350 de mii de lei. Pentru lichidarea acestui incendiu au acţionat, în cooperare, forţe din cadrul Detaşamentul Caransebeş, cât şi ale SVSU Băile Herculane.
Reşiţa – Urmare a unui accident rutier o conductă de gaz a fost fisurată, iar pompierii militari au asigurat zona pentru a lichida un eventual incendiu.

Alte situaţii:
Având în vedere situaţia meteorologică, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe localităţi au rămas, pentru intervale relativ scurte de timp, nealimentate cu energie electrică.
Au fost înregistrate unele probleme pe căile de comunicaţii feroviare. Astfel, sâmbătă 22.01.2011, trenul Intercity 591 Bucureşti-Timişoara a fost blocat pentru aproximativ o oră din cauza faptului că pe tronsonul Mehadia-Iablaniţa au fost semnalate căderi de pietre ce blocau linia ferată. Duminică, 23.01.2011, trei trenuri au fost oprite în mod controlat în staţii din cauza unor crengi căzute pe linia de înaltă tensiune. A fost vorba despre două trenuri care circulau din direcţia Caransebeş-Orşova, respectiv Orşova-Caransebeş şi trenul Rapid Caransebeş-Bucureşti.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu