joi, 30 septembrie 2010

Săptămâna prevenirii criminalităţii, ziua a treia –prevenirea furturilor din auto

Cea de-a treia zi a manifestării naţionale „Săptămâna prevenirii criminalităţii” care se desfăşoară la nivel naţional în această perioadă, a fost destinată prevenirii furturilor din autovehicule. La nivelul întregului judeţ au fost executate activităţi specifice: întâlniri cu şoferii, cu instructori auto, elevi care participă la cursuri de legislaţie rutieră, distribuirea de materiale preventive.


În municipiul Reşiţa, începând cu ora 13.30, în zona parcărilor din Centrul Civic, poliţişti de proximitate de la Poliţia Municipiului Reşiţa, poliţişti de la Serviciul de ordine publică şi un ofiţer din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, au derulat o activitate de informare a cetăţenilor, cu ajutorul unor materiale preventive.

Poliţiştii au stat de vorbă cu şoferii care se aflau lângă autovehicule, oferindu-le sfaturi cu privire la modalităţi simple de evitare a riscului de victimizare, informându-i cu privire la riscurile pe care le-ar putea presupune neglijenţa manifestată de aceştia atunci când coboară de la volan sau cu privire la necesitatea montării unor sisteme de alarmă pe autovehicule. În total au fost consiliaţi 57 de conducători auto, fiind distribuite, totodată, 72 de materiale preventive.



Ziua de joi, 30.09.2010, este dedicată prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţe, urmând ca „Săptămâna prevenirii criminalităţii” să se încheie cu activităţi orientate pe sporirea siguranţei rutiere pe şoselele din judeţ.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu