marți, 28 septembrie 2010

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” la a cincea ediţie


În prima zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”, zi dedicată în special prevenirii delincvenţei juvenile, poliţiştii din judeţul Caraş-Severin au desfăşurat mai multe genuri de activităţi cu caracter preventiv: participarea la ore de dirigenţie în diverse şcoli, acţiuni de prevenire a absenteismului şcolar, de identificare a acelor minori care în loc să petreacă timpul pe băncile şcolii pot fi găsiţi în internet-cafe-uri.
Astfel numai în barurile din apropierea şcolilor din municipiu Reşiţa, poliţiştii de proximitate şi ordine publică au identificat şi legitimat un număr de 48 de tineri din care 34 de elevi care absentau nemotivat de la orele de curs. Cu privire la elevii depistaţi în alte locuri decât sălile de clasă poliţiştii au întocmit informări către conducerea unităţilor de învăţământ la care tinerii au declarat că, teoretic, învaţă.
Cu toate că a fost o zi dedicată delincvenţei juvenile, poliţiştii au fost prezenţi la o întâlnire cu diriginţii oficiilor poştale din judeţ, pentru a discuta cu aceştia despre prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului. Astfel poliţiştii le-au transmis diriginţilor aspecte cu caracter preventiv legate de securitatea sediilor şi a valorilor pe care le deţin, precum şi măsurile ce trebuie luate pe timpul transportului valorilor şi siguranţa factorilor poştali.
Că diriginţii s-au arătat receptivi la mesajele transmise de specialiştii în sisteme de securitate, proximitate şi prevenire o demonstrează şi dialogul purtat cu aceştia dar şi întrebările adresate poliţiştilor.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu