vineri, 10 septembrie 2010

GRUPARE DE CONTRABANDĂ CU ŢIGARETE, DESTRUCTURATĂ


14 persoane suspectate de contrabandă cu ţigări din Serbia au fost reţinute în această dimineaţă urma a 13 descinderi. Pe parcursul anchetei au fost ridicate în vederea confiscării peste 170.000 de ţigarete.

În dimineaţa zilei de 9 septembrie a.c., poliţştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, cu sprijinul grupării mobile de jandarmi Timişoara şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Caraş-Severin, au efectuat 13 descinderi domiciliare pe raza judeţului Caraş-Severin, în urma cărora au depistat şi reţinut 14 persoane membre ale unui grup infracţional suspectat de contrabandă cu ţigări.

La percheziţii, oamenii legii au descoperit şi ridicat 40.000 de ţigarete provenite din Serbia.

Grupul infracţional acţiona atât prin introducerea în ţară a unor însemnate cantităţi de ţigări provenite din magazinul duty-free din incinta punctului de trecere a frontierei Naidăş, judeţul Caraş-Severin , cât şi prin introducerea în ţară peste frontiera de uscat cu Serbia a unor ţigări provenite din această ţară.

După încetarea activităţii magazinului duty free gruparea s-a reprofilat, pe lângă contrabanda peste frontieră, introducând în mod repetat cantităţi mari de ţigări provenite din Serbia, prin punctul de frontieră Naidăş.

Pe parcursul anchetei în acest caz poliţiştii au mai efectuat trei capturi de ţigări netimbrate, respectiv 135.410 de ţigarete.

Persoanele reţinute au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Caraş-Severin, unde urmează a fi audiate de către procurorul de caz, fiind cercetate pentru comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Până în prezent prejudiciul estimat prin neplata taxelor şi accizelor la bugetul de stat este de aproximativ 800 000 lei.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu