vineri, 10 septembrie 2010

Mai puţine accidente rutiere

Întreaga activitate desfăşurată de poliţiştii rutieri pe linie de educaţie rutieră din primele opt luni din acest an s-a reflectat în numărul mai redus de accidente rutiere în care au fost implicaţi minori.
În anul 2009 în aceeaşi perioadă au fost înregistrate un număr de 15 accidente rutiere în care au fost implicaţi tineri cu vârste de până la 14 ani, mai multe cu unul decât anul acesta. În urma acestor accidente anul trecut au decedat doi minori iar alţi cinci au fost răniţi grav spre deosebire de anul acesta când nici un minor nu a decedat şi au fost răniţi grav alţi trei.
Anul anterior la această categorie de vârstă au fost înregistrate şapte accidente grave în urma cărora au decedat două persoane, alte cinci au fost rănite grav şi un rănit uşor. În acest an însă s-a reuşit scăderea la doar trei accidente în care nu a decedat nici un tânăr dar au fost răniţi grav alţi trei.
Şi la accidentele în care au fost implicaţi tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani a fost constatată o scădere, anul acesta înregistrându-se o scădere de patru accidente (în 2009 au fost înregistrate 9 accidente), în care nu a fost nici un rănit grav.
În primele opt luni ale anului curent s-a înregistrat un singur accident grav în care din păcate un minor a decedat. Scăderea numărului de accidente este semnificativă ţinând cont că în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate patru astfel de accidente în care au fost patru răniţi grav şi un rănit uşor.
Prin numeroasele acţiuni desfăşurate de poliţişti pe toate arterele din judeţ, concursurile organizate pe linie de legislaţie rutieră la diferite şcoli dar şi instituirea patrulelor şcolare, s-a reuşit disciplinarea conducătorilor auto dar şi conştientizarea pericolelor la care se supun tinerii atunci când nu respectă regulile de circulaţie.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu