luni, 20 septembrie 2010

Acţiune desfăşurată de poliţişti la Moldova Nouă


În acest sfârşit de săptămână lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin au desfăşurat o acţiune în Oraşul Moldova Nouă în urma căreia au fost constatate un număr de cinci infracţiuni şi aplicate zece sancţiuni contravenţionale.
La acţiune au participat 38 de poliţişti din care 14 lucrători de ordine publică, cinci poliţişti rutieri, şase lucrători de investigare a fraudelor, dar şi şase lucrători de la Serviciul de Intervenţie Rapidă.
Nouă baruri şi trei societăţi comerciale au fost controlate fiind legitimate un număr de 138 persoane.
Din cele zece sancţiuni contravenţionale aplicate, opt au fost pentru nerespectarea normelor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice iar una la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Valoare totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la suma de aproximativ 4000 de lei.
Poliţiştii rutieri au controlat 63 de autovehicule şi au testat cu aparatul alcooltest 48 de conducători auto.
Exemplu:
În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, s-a constatat faptul că în local s-au redat opere muzicale purtătoare de drepturi conexe prin intermediul unei combine muzicale folosindu-se dvd-uri şi un memory stick.
Totodată s-a mai constatat că prin casa de marcaj nu au fost înregistrate în totalitate sumele de bani rezultate în urma încasărilor pe ziua în curs cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor folosire a unor programe şi difuzarea de muzică ambientală fără autorizaţie dar şi pentru neînregistrarea unor surse impozabile sau taxabile în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu