miercuri, 17 august 2011

Prima repetiţie de paradă în Piaţa Marii Adunări Naţionale


CHIŞINĂU, August 17, 2011 – Prim-ministrul Vlad Filat a asistat miercuri, 17 august, la primul antrenament în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) al formaţiunilor militare şi tehnicii de luptă pentru parada din 27 august, organizată cu ocazia jubileului de 20 de ani de la proclamarea independenţei R. Moldova.

Prim-ministrul a urmărit exerciţiile militarilor împreună cu ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa şi viceprim-ministrul Mihai Moldovanu, responsabili de pregătirea evenimentului. Vlad Filat a afirmat că a venit personal să vadă cum decurg pregătirile, deoarece executivul este responsabil de buna organizare a acestui eveniment. Şeful cabinetului de miniştri a declarat că este mulţumit de nivelul de pregătire a militarilor şi le-a mulţumit pentru efortul depus.

„Sînt mulţumit de gradul de pregătire al tuturor celor care vor participa la parada militară şi le sînt recunoscător celor care au muncit pentru a ajunge la etapa actuală", a spus Prim-ministrul.

La repetiţia pentru parada militară au participat 12 formaţiuni militare. Este vorba despre 1000 de militari din cadrul unităţilor Armatei Naţionale, 91 de participanţi la conflictul armat din 1992, 400 de colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne, precum şi peste 120 de angajaţi ai Serviciului Grăniceri.

Defilarea trupelor terestre în PAMN a fost urmată de trecerea tehnicii militare din dotarea Armatei Naţionale. Coloana de maşini a început mişcarea din preajma cinematografului Patria, iar în faţă s-a deplasat autoturismul de paradă GAZ-24, tip cabriole.

În total pentru antrenamentul de astăzi au fost mobilizate 65 de unităţi de tehnică, folosite pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor trupelor de infanterie, artilerie, apărare antiaeriană, forţelor de menţinere a păcii şi celor speciale. Tehnica militară a traversat PAMN cu circa cinci kilometri la oră şi s-a reîntors în locul de dislocare permanent pe itinerarul - bd. Ştefan cel Mare, str. Ismail, Pan Halippa, Şoseaua Hânceşti, str. Pietrarilor.

Repetiţia pentru parada din 27 august s-a încheiat cu evoluţia orchestrei mixte a garnizoanei Chişinău, formată din cinci orchestre militare: orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova, orchestra model a Ministerului Afacerilor Interne, orchestra militară a Serviciului Grăniceri, orchestra militară a Brigăzii „Ştefan cel Mare” şi orchestra Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

De menţionat că alte două antrenamente de paradă în PAMN sînt programate la 20 august, ora 23:00 şi la 24 august, ora 9:00.


Pentru informaţii contactaţi:
Locotenent – colonel Alexandru JOSAN, Şef Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079707243

www.army.md
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu