miercuri, 3 august 2011

Parlamentar canadian în vizită la Ministerul Apărării


CHIŞINĂU, August 2, 2011 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a primit marţi, 2 august, la sediul Ministerului Apărării, vizita de lucru a membrului Comisiei pentru Apărare din cadrul Camerei Comunelor a Parlamentului canadian, Corneliu Chişu şi ambasadorului R. Moldova în SUA, Igor Munteanu.
Vitalie Marinuţa l-a felicitat pe Corneliu Chişu cu ocazia obţinerii mandatului de deputat şi s-a arătat că în această calitate va reuşi să impulsioneze relaţiile de colaborare dintre ţările noastre. În acest context, părţile au abordat aspecte privind stadiul actual al relaţiilor moldo-canadiene şi perspectivele de relansare a dialogului pe segmentul de apărare.
"Sîntem preocupaţi de întărirea şi dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale cu toate statele pe principii de egalitate şi respect reciproc, iar Canada nu este o excepţie”, a menţionat ministrul Apărării, la întîlnirea cu Corneliu Chişu. „Consider că vizita pe care o efectuaţi în Moldova va fi un nou punct de pornire pentru dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale, deoarece vrem să intensificăm dialogul politico-militar la nivelul celor două armate”.

La rîndul său, parlamentarul canadian a mulţumit ministrului Apărării pentru această întrevedere şi a menţionat că Moldova evoluează profund sub toate aspectele, iar acest lucru denotă că politicile promovate de autorităţile moldoveneşti sînt corecte. Totodată, deputatul canadian a remarcat că Guvernul Canadei este dispus să asiste R. Moldova în consolidarea proceselor democratice şi atingerea obiectivului de integrare europeană.

„Schimbările produse în Moldova şi aspiraţiile guvernului moldovean privind integrarea în Uniunea Europeană sînt încurajatoare. În acest sens, Canada este ţară care poate să ajute Moldova în diverse sfere de activitate, inclusiv în domeniul de apărare. Canada este lider în operaţiunile de menţinere a păcii, iar această experienţă valoroasă poate fi transmisă militarilor moldoveni”, a accentuat Corneliu Chişu.

Ministrul Apărării şi-a exprimat convingerea că Moldova şi Canada pot identifica mecanismele necesare pentru a aprofunda cooperarea în domeniul militar. În acest context, Vitalie Marinuţa şi Corneliu Chişu au apreciat înalt schimbul de opinii şi au convenit să continue discuţiile pe domenii de interes reciproc.

De menţionat că parlamentarul canadian, Corneliu Chişu, este originar din România şi a activat în calitate de Consul Onorific al R. Moldova în Canada în perioada 1994 - 2003.

Locotenent – colonel Alexandru JOSAN, Şef Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079707243

www.army.md
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu