joi, 11 august 2011

Ardere necontrolată transformată în incendiu


Miercuri, 10 august a.c., la Moldova Nouă, un foc aprins la vegetaţie uscată a pus în pericol atât o zonă forestieră, cât şi mai multe hectare de culturi de viţă-de-vie şi livezi.
Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să intervină pentru stingerea unei arderi nectrolate ce se manifesta într-o zonă colinară a oraşului Moldova Nouă. Din cauza drumului greu accesibil, maşinile de intervenţie nu au putut fi folosite pentru stingerea focului, pompierii miliatri deplasându-se pe jos. La faţa locului s-a constat că incendiul era extins la un teren cultivat cu viţă-de-vie afectând şi o baracă improvizată. Chiar dacă exista riscul de propagare la liveziile şi pădurea din apropiere, prin intervenţia forţelor prezente, pagubele au fost limitate, arzând şase hectare de vegetaţie uscată şi aproximativ o jumătate de hectar de teren cultivat cu viţă-de-vie.
Acţiunea de stingere a acestui incendiu a fost sprijinită de cetăţeni şi angajaţi ai Ocolului Silvic Moldova Nouă. Cauza probabilă de aprindere putea fi determinată de fumatul în locuri nepemise.
Având în vedere intervenţia din cursul zilei de ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin aminteşte că focurile aprinse la întâmplare sau fumatul în locuri nepermise pot provoca pagube însemnate şi pot pune în pericol vieţile oamenilor.SUBOFIŢER OPERATIV
Plt. Ancuţa BALINT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu