miercuri, 10 august 2011

Muqtada Al-Sadr someaza trupele americane sa se retraga din Iraq


Muqtada al-Sadr, un puternic cleric siit, a somat trupele americane sa paraseasca Iraqul si sa se intoarca la familie lor care ii asteapta cu nerabdare pentru ca Iraqul nu are nevoie de ei. In caz contrar al-Sadr a avertizat ca vor urma si mai multe atacuri. Mesajul a fost o declaratie de presa tradusa in limba engleza si transmisa celor 46.000 de militari americani din Iraq pe care liderul siit ii acuza de ocuparea tarii, de abuzuri si de terorizarea populatiei, anunta Fox News.

Autoritatile iraqiene nu au decis inca daca este oportun sa mentina trupe americane pe teritoriul lor dupa decembrie 2011, cand acestea ar trebui sa se retraga oficial. Autoritatile se tem de reactii violente daca soldatii vor ramane in Iraq dupa termenul deja stabilit.

Al-Sadr si gruparea sa au inceput sa loveasca trupele americane cu bombe si rachete. Acesta crede ca fortele de securitate iraqiene sunt capabile sa controleze tara fara sesiuni de pregatire cu militarii americani si ca pot lupta singuri impotriva terorismului pentru a obtine mult dorita unitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu