joi, 25 august 2011

Confruntări violente în Chile, în timpul unei greve naţionale de 48 de ore


SANTIAGO (MEDIAFAX) - Cel puţin 36 de persoane au fost rănite şi alte 348 au fost reţinute miercuri în Chile, în urma unor confruntări violente între poliţie şi participanţii la o grevă naţională de 48 de ore, relatează AFP.
Printre răniţi se numără 19 poliţişti şi 17 civili, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andres Chadwick, care a apreciat că greva - nejustificată din punctul de vedere al autorităţilor - "nu a reuşit să paralizeze ţara", aşa cum îşi propuseseră organizatorii.
Zeci de sindicate au făcut apel pentru o grevă de 48 de ore la nivel naţional, cerând o serie de măsuri în vederea unei mai bune distribuiri a rezultatelor creşterii economice a ţării.

Cele mai violente confruntări au avut loc la Santiago, unde poliţia a recurs la tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a degaja intersecţiile de barajele de cauciucuri aprinse instalate de manifestanţi sau pentru a-i dispersa pe protestatari. Incidentele s-au înregistrat în principal în apropierea universităţilor din capitală, unde în ultimele săptămâni au mai avut loc confruntări violente între forţele de ordine şi studenţii care au organizat manifestaţii de amploare pentru a solicita o reformă a educaţiei.
Greva de miercuri a determinat închiderea mai multor birouri administrative, însă Guvernul consideră că mişcarea de protest reprezintă un eşec, în condiţiile în care transporturile au funcţionat aproape normal în întreaga ţară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu