marți, 19 iulie 2011

Primul antrenament pentru parada militară

CHIŞINĂU, Iulie 18, 2011 – Peste 1200 de militari din cadrul Ministerului apărării, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciul Grăniceri au participat astăzi la primul antrenament comun al participanţilor la parada militară, care va fi organizată la 27 august 2011, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu ocazia aniversării a XX-a de la proclamarea Independenţei republicii Moldova.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a subliniat că antrenamentele constituie un element important în procesul de pregătire a paradei şi are drept scop închegarea formaţiunilor implicate în activitatea respectivă. „Toate formaţiunile s-au antrenat individual în unităţile militare pentru a învăţa noul pas de defilare, care este unul european, utilizat, practic, de toate armatele lumii. Sînt preconizate încă 4 antrenamente comune, inclusiv 3 antrenamente nocturne în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde va participa şi tehnica militară”.

Conform colonelului Oleg Cebotari, şeful de direcţie în Marele Stat Major, la parada militară vor participa peste o mie de militari din cadrul Armatei Naţionale, inclusiv 91 participanţii la conflictul armat din anul 1992, 389 persoane vor reprezenta Ministerul Afacerilor Interne şi 121 persoane Serviciul Grăniceri. Cebotari a mai specificat că la parada militară vor fi antrenate 65 de unităţi de tehnică, Ministerul Afacerilor Interne – 14, iar Serviciul Grăniceri - 6.


Pentru informaţii contactaţi:
căpitan Ala DIACONU, specialist principal Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079115326


www.army.md
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu