luni, 25 iulie 2011

Armata Naţională participă la un exerciţiu multinaţional în Ucraina


CHIŞINĂU, Iulie 25, 2011 – Un contingent de militari ai Armatei Naţionale participă la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident 2011”, care se desfăşoară în perioada 25 iulie – 5 august la Centrul de instruire Iavorov, Ucraina.

Superiorul contingentului Armatei Naţionale, locotenent-colonelul Vitalie Rusu, a comunicat că Armata Naţională a detaşat la exerciţiu circa 100 de militari, iar contingentul este format din trei plutoane de infanterie, o grupă cu destinaţie specială şi una de geniu.

Rusu a afirmat că militarii Armatei Naţionale vor îndeplini în cadrul exerciţiului multinaţional „Rapid Trident 2011” misiuni specifice operaţiunilor de menţinere a păcii, dar şi operaţiuni de deminare şi de desantare cu implicarea grupelor de geniu şi cu destinaţie specială a Armatei Naţionale. De asemenea, superiorul contingentului Armatei Naţionale a specificat că militarii moldoveni vor fi implicaţi într-un exerciţiu de instruire a companiei mixte moldo-serbă de infanterie.

„În conformitate cu scenariul exerciţiului, militarii Armatei Naţionale vor efectua antrenamente practice la punctele de comandă şi control, escortarea convoiului, realizarea cordonului şi operaţiuni de cercetare–patrulare”, a declarat Vitalie Rusu. „Subliniez că la locul de instruire care vizează verificarea la punctul de control şi trecere, un pluton de militari moldoveni vor îndeplini rolul de instructori pentru militarii din alte ţări participante la exerciţiu, iar aceasta denotă că măiestria profesională a militarilor moldoveni este înalt apreciată”.

De menţionat că în cadrul exerciţiului multinaţional “Rapid Trident” vor fi implicaţi circa 2000 de militari din nouă ţări: R. Moldova, Ucraina, Belarus, Canada, Polonia, Slovenia, Serbia, Marea Britanie şi SUA.

“Rapid Trident” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul Parteneriatului pentru Pace, iar Armata Naţională participă la acest exerciţiu din anul 2007.

Scopul exerciţiului multinaţional “Rapid Trident” este de a îmbunătăţi interoperabilitatea trupelor multinaţionale din ţările Parteneriatului pentru Pace în operaţiuni de menţinere a păcii.Pentru informaţii contactaţi:
Locotenent – colonel Alexandru JOSAN, Şef Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079707243


Abonaţi-vă la noutăţile Ministerului Apărării pe www.army.md
Vizitaţi-ne pe YouTube, Facebook, Flickr şi Twitter
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu