marți, 19 iulie 2011
MĂSURI DE ORDINE LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE JAZZ DE LA GĂRÂNA
Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna devine de la an la an o manifestare din ce în ce mai amplă, ce atrage pe meleagurile cărăşene, în apropierea muntelui Semenic iubitori ai muzicii atât din tară dar şi de peste hotare.
Astfel „Poiana Lupului” din staţiunea Gărâna, se dovedeşte a fi neîncăpătoare pentru cele câteva mii de oamenii, atât din ţară, cât şi de peste hotare, care poposesc la acest festival închinat jazz-ului.
Pentru desfăşurarea în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a acestei manifestări, zilnic, în perioada 21-24.07.2011, vor acţiona aproximativ 25 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Vor fi constituite dispozitive de ordine publică care vor acţiona atât la vedere cât şi în ţinută civilă, pentru prevenirea încălcării normelor legale şi aplicarea cu fermitate a prevederilor acestora.
De asemenea se va acţiona pentru prevenirea comiterea infracţiunilor cu violenţă, a furturilor din buzunare şi din auto, identificarea persoanelor care provoacă sau intenţionează să provoace tulburări ale ordinii publice, pentru identificarea persoanelor urmărite sau suspecte de comiterea de infracţiuni, iar poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier în zonă şi depistarea persoanelor ce conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pe platoul din Poiana Lupului, în imediata apropiere a locului de desfăşurare a manifestării, va fi instalat un punct temporar de lucru al Poliţiei, funcţional 24 de ore din 24, destinat informării şi consilierii cetăţenilor, depunerii de reclamaţii, dar şi în vederea unei reacţii prompte a poliţiei la sesizările cetăţenilor.
Festivalul este „întâmpinat” de sărbătoarea Sfântului Ilie, sărbătoare ce adună în fiecare an credincioşi la mănăstirile din întreg judeţul. Pentru ca oamenii să se bucure în linişte, poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult pentru a preveni eventualele evenimente nedorite.
Pentru a va feri de evenimente negative vă recomandăm:
· Evitaţi să circulaţi singuri la ore târzii sau prin locuri neiluminate;
· Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor;
· Evitaţi pe cât posibil compania unor persoane aflate sub influenţa alcoolului. Dacă nu este cu putinţă, evitaţi orice conflict cu aceştia, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi;
· În aglomeraţie, dacă vă simţiţi înconjuraţi de persoane care nu vă inspiră încredere căutaţi să vă schimbaţi locul;
· O geantă atârnată neglijent pe umăr, este o „invitaţie” pentru hoţi;
· Purtaţi poşeta în faţa dumneavoastră şi nu în spate - în mulţime pot fi sustrase cu uşurinţă valori sau bunuri din poşeta pusă în spate;
· De asemenea, buzunarul de la spatele pantalonilor este extrem de vulnerabil;
· Feriţi-vă de priviri indiscrete când manevraţi banii;
· Nu lăsaţi corturile şi bagajele nesupravegheate;
· Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
NU UITAŢI !
În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 - Apelul Unic de Urgenţă!
PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu