miercuri, 21 noiembrie 2012

Şeful securităţii din Beghazi a fost ucis

Tripoli, 21 nov /BMTF/ - Şeful securităţii din Beghazi, Fradj al-Dersi, a fost asasinat marţi seară de persoane rămase necunoscute, în acest oraş din estul Libiei, a anunţat un responsabil din cadrul serviciilor de securitate, citat de AFP, preluată de Agerpres.

"Persoane necunoscute, aflate într-o maşină, au tras asupra lui al-Dersi care se găsea în faţa locuinţei sale. A fost lovit de trei gloanţe", a precizat acest responsabil sub acoperirea anonimatului. "A fost dus de urgenţă la centrul medical din Benghazi, unde a murit la scurt timp după sosire", a adăugat sursa citată.

Dersi a fost numit în funcţie la câteva săptămâni după atacul împotriva consulatului american din oraş, la 11 septembrie, soldat cu moartea ambasadorului Statelor Unite, Chris Stevens, şi a altor trei americani. El a ocupat diverse funcţii de răspundere sub regimul condus de Muammar Gaddafi, printre care şef al diviziei de luptă împotriva drogurilor, înainte de a se alătura rebeliunii împotriva fostului dictator, chiar de la începutul acesteia, în februarie 2011.

Acest asasinat se adaugă altora comise tot în estul ţării şi care au vizat ofiţeri din cadrul poliţiei sau armatei, mai ales dintre cei care au servit sub regimul lui Muammar Gaddafi.

Atacuri de acest gen sunt în mod curent atribuite islamiştilor radicali, care încearcă să se răzbune pe foştii lor torţionari după ce au fost victimele unei represiuni severe în era Gaddafi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu