joi, 22 noiembrie 2012

Pentru prima oară după 2010, SUA vor dispune de un singur portavion în Golf

Washington, 22 nov /Agerpres/ - Marina americană reduce prezenţa portavioanelor sale în Golf pentru o perioadă de câteva luni. Astfel, pentru prima oară în ultimele 24 de luni, SUA vor dispune de un singur portavion în Golf, transmit Navy Times şi Reuters.

Reparaţiile navei USS Nimitz, care urma în ianuarie 2013 să ia locul USS Dwight D. Eisenhower , se prelungesc cel puţin până în vară. În prezent, nava se află la şantierul bazei navale americane din Bremerton, statul Washington.

De asemenea, portavionul nuclear Dwight D. Eisenhower va părăsi Golful Persic în luna decembrie şi urmează să fie supus unor reparaţii la punte, pentru a reveni în luna februarie în Orientul Mijlociu pentru o misiune de patru luni.

Potrivit Navy Times, în decembrie 2012 şi ianuarie 2013 în regiunea Orientului Mijlociu va rămâne un singur portavion american - USS John C. Stennis.

Anunţând decizia retragerii portavioanelor în Golf, luată anterior de ministrul apărării Leon Panetta, oficiali din marina americană precizează că aceasta nu are nicio legătură cu evoluţiile recente din zona de conflict israeliano-palestiniană sau cu alte dosare de actualitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu