joi, 22 noiembrie 2012

BULETIN DE PRESĂ

Trei infracţiuni în urma  controlului unui vehicul


În cursul zilei de ieri, 21 noiembrie a.c., lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.8 Oraviţa au organizat o acţiune pentru combaterea furturilor şi tăierilor ilegale de arbori pe raza localităţii ticvaniu Mic.
În cadrul acestor activităţi doi poliţişti au oprit pentru control un vehicul ce tracta o remorcă încărcată cu material lemnos, oamenii legii procedând la urmărirea vehiculului folosind semnalele luminoase şi acustice.
După ce şi-au declinat calitatea poliţiştii i-au solicitat bărbatului de la volan documentele de identitate, dar şi de provenienţă şi transport pentru lemn. Bărbatul a coborât din vehiucl refuzând categoric să prezinte documentele pentru control şi a început să se manifeste agresiv verbal. Lucrătorii i-au cerut bărbatului să se calmeze şi să prezinte un document de identitate, însă acesta a refuzat devenind recalcitrant, motiv pentru care poliţiştii l-au imoblizat.
În remorcă se afla o femeie care a încercat să intervină şi să-i oprească pe poliţişti să nu îl imobilizeze pe bărbat.
Bărbatul a devenit violent ameninţându-i pe cei doi lucrători de poliţie cu un topor.
La scurt timp la faţa locului a ajuns încă un poliţist pentru a le acorda sprijin colegilor lui, moment în care s-a aplanat conflictul. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul este S.IOSIF, de 40 ani, iar femeia este S.ADRIANA, de 29 ani, ambii din Anina. Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări, fiind ridicate de la faţa locului o drujbă şi un topor, bunuri ce au fost folosite pentru tăierea materialului lemnos şi ameninţarea poliţiştilor.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tăiere ilegală de arbori şi împiedicarea sub orice formă a organului de menţinere a ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea şi conducerea unei persoane la sediul poliţiei.


A plecat de la locul accidentului


În dimineaţa zilei de 21 noiembrie a.c., Poliţia Municipiului Caransebeş a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 70 ani, cu privire la faptul că în timp ce conducea o bicicletă pe strada Ardealului din municipiu a fost acroşat de un microbuz, al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.
Cu ocazia investigaţiilor efectuate s-a constatat că microbuzul este înmatriculat în Bulgaria şi era condus de către D.AURELIAN, în vârstă de 29 ani.
Fiind rănit uşor biciclistul s-a deplasat la Spitalul de Urgenţă Caransebeş pentru îngrijiri medicale fără a rămâne internat.
Ambii conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Moped recuperat la scurt timp după sesizare


În seara zilei de ieri, 21 noiembrie a.c., o femeie domiciliată în Obreja a sesizat Poliţia Municipiului Caransebeş prin apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că din curte i-a fost sustras un moped pe care l-a cumpărat în urmă cu două luni.
La scurt timp poliţiştii au depistat în trafic, la ieşirea din localitatea Iaz, un moped care era condus de către T.VASILE, de 20 ani, vehicul ale cărui caracteristici corespundeau cu mopedul sesizat ca fiind furat.
Tânărul a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări, iar vehiculul a fost predat părţii vătămate.
În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu