joi, 22 noiembrie 2012

Israelul a atacat 1.500 de ţinte în Gaza, iar 1.506 rachete palestiniene au căzut pe teritoriul israelian

Tel Aviv, 22 nov /Agerpres/ - Israelul a atacat 1.500 de ţinte din Fâşia Gaza în cele opt zile ale operaţiunii 'Pilonul apărării', în timp ce 1.506 de rachete palestiniene au fost lansate asupra teritoriului israelian, potrivit armatei israeliene, citată joi de EFE.

Înainte de intrarea în vigoare - miercuri la ora 19:00 GMT - a armistiţiului cu palestinienii, armata israeliană a bombardat '1.500 de ţinte teroriste, inclusiv 19 centre de comando centrale, centre de control operativ şi sedii ale unor înalţi oficiali ai Hamas', se arată într-un comunicat de presă.

Armata israeliană mai menţionează că a ucis 30 de înalţi responsabili din reţeaua de conducere şi control a Hamas, printre care Ahmad Jaabari, şeful braţului armat al grupării islamiste.

În plus, afirmă că a distrus sute de locuri subterane folosite pentru lansarea rachetelor, 206 tuneluri utilizate de 'terorişti', zeci de baze ale Hamas, 26 de fabrici de arme şi depozite de muniţie şi zeci de lansatoare de rachete cu rază lungă se acţiune.

Sistemul antirachetă 'Iron Dome', format din cinci baterii desfăşurate în diverse puncte din sudul Israelului şi în oraşul Tel Aviv, a avut un grad ridicat de reuşită în interceptări (84 la sută), cu un total de 421 de rachete palestiniene atinse în zbor.

Pe de altă parte, armata israeliană urmăreşte îndeaproape ultimele evenimente din zonă. Cei câţiva zeci de mii de militari staţionaţi la frontiera cu Fâşia Gaza ar urma să se retragă gradual, a informat postul public de radio israelian.

În această ultimă escaladare a violenţei, bilanţul victimelor este de 162 de palestinieni şi cinci israelieni morţi şi 1.300 de palestinieni şi 50 de israelieni răniţi, adaugă sursa citată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu