joi, 22 noiembrie 2012

Rusia: Responsabilul unei uzine de armament asasinat în plină stradă

Moscova, 22 nov /Agerpres/ - Un responsabil al unui birou de studii al unei uzine ruseşti de armament a fost ucis în plină stradă, împuşcat cu un glonţ în cap, la Tula /circa 200 de kilometri de Moscova/, a precizat joi o comisie de anchetă, preluată de AFP.

'În data de 21 noiembrie, seara, în faţa unui imobil de pe bulevardul Armatei Roşii din Tula, a fost descoperit cadavrul unui bărbat împuşcat în cap', a afirmat comisia de anchetă, într-un comunicat. 'Victima este Viaceslav Truhacev, care era şef-adjunct al biroului de studii' al companiei de armament, conform aceleiaşi surse.

Potrivit agenţiilor de presă, ucigaşul, care nu avea chipul acoperit, a fugit după ce a comis fapta. Compania poartă denumirea 'Birou de studii central de arme sportive şi de vânătoare', iar activitatea sa este dublată de o activitate de producător de arme de război şi de muniţii, un lucru deloc neobişnuit în Rusia încă din epoca sovietică.

Astfel, pe site-ul companiei pot fi găsite mai multe arme produse de uzină, dintre care mai multe tipuri de pistoale mitralieră, puşti de vânătoare, puşti profesioniste şi lansatoare de grenade. Până joi, nicio ipoteză nu fusese făcută publică cu privire la posibilele motive ale acestui asasinat. Oraşul Tula este specializat încă din vremea Rusiei ţariste în producţia de arme de foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu