joi, 22 noiembrie 2012

Rebelii au preluat controlul asupra oraşului Mayadin

Damasc, 22 nov /BMTF/ - Rebelii sirieni au preluat în urmă cu puţin timp controlul asupra unei tabere militare şi a oraşului Mayadin, în provincia Deir Ezzorîn estul ţării, după un asediu de trei săptămîni şi un asalt în cursul căruia cel puţin şase soldaţi au fost ucişi, fapt pentru care controlează o amplă zonă de-a lungul frontierei cu Iraq-ul, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului, transmite corespondentul BMTF la Damasc, Riad Mohammed Saad. Regiunea Deir Ezzor deţine cele mai mari zăcăminte de hidrocarburi ale Siriei, iar rebelii preluaseră deja controlul asupra unui cîmp petrolier la începutul lunii noiembrie.

Potrivit acestuia, zona, care se întinde de la frontiera iraqiană la liziera Deir Ezzor, este cel mai important sector care scapă în întregime controlului Armatei Naţionale Siriene.

Rebelii controlează şi o mare parte a nordului Siriei, în provinciile Alep şi Idleb, de-a lungul frontierei cu Turcia.

De la mijlocul lunii martie 2011, Siria este zguduită de o revoltă populară devenită conflict armat împotriva actelor de represiune ale regimului. Violenţele s-au soldat cu peste 40.000 de morţi în 20 de luni, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu