joi, 22 noiembrie 2012

VOTEAZĂ LEGAL! ŞI ÎN MEDIUL RURAL

Jandarmii montani şi poliţiştii au stat de vorbă astăzi, 22 noiembrie a.c., cu cetăţenii din mediul rural şi le-au explicat riscurile la care se supun dacă îşi vând „votul” pe doar câţiva lei sau alte bunuri.
Astfel, oamenii legii continuă activităţile care se subscriu campaniei naţionale „Tu decizi! Votează legal!”, campanie de prevenire şi informare a cetăţenilor.
Oamenilor le-a fost explicat că prin organizarea acestor acţiuni ne dorim o campanie electorală fără incidente şi mai ales un vot corect.
Un număr de 200 materiale cu caracter preventiv au fost împărţite de jandarmi doar în localitatea Văliug, dar activităţi similare s-au organizat şi în celelaşte zone rurale din preajma municipiului Reşiţa şi Caransebeş unde au fost distribuite aproximativ 1000 de pliante. În perioada următoare vor fi avute în vedere şi staţiunile turistice din zona muntelui Semenic, Băile Herculane sau Muntele Mic.
Pentru ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni, au fost lipite afişe în zona centrelor localităţilor şi magazinelor.
 Lucrătorii celor două instituţii sfătuiesc şi încurajează cetăţenii să semnaleze orice încălcare legislativă, orice tentativă sau dare de mită electorală la apelul unic de urgenţă 112.
Pe site-ul propriu www.votlegal.mai.gov.ro, se regăsesc informaţii legislative şi ştiri/comunicate referitoare la acţiunile structurilor MAI din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a procesului electoral.
Amintim că potrivit art. 55 din Legea nr.35/2008, pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor alectoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa de asemenea se pedepseşte.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu